breaking news Νέο

Φώφη Γεννηματά : Εθνικό πένθος την Τετάρτη. Με τιμές εν ενεργεία υπουργού η κηδεία

Φώφη Γεννηματά : Εθνικό πένθος την Τετάρτη. Με τιμές εν ενεργεία υπουργού η κηδεία

Εθνικό πένθος κηρύσσεται, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα τελεσθεί η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Η ταφή της θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στο Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

Η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 56 ετών το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου.

Η είδηση του αναπάντεχου θανάτου της προκάλεσε σοκ και βαθιά συγκίνηση και θλίψη σε όλη τη χώρα.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μιας γυναίκας που κοίταξε τον καρκίνο στα μάτια και τον πολέμησε μέχρι τέλους, χάνοντας τη μάχη για τη ζωή την 25 Οκτωβρίου, την παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

 

Η ανακοίνωση του KINAΛ για την απώλεια της Προέδρου Φώφης Γεννηματά

Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εισήχθη πριν από δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο με συμπτώματα ατελούς ειλεού και η υγεία της επεινώθηκε δραματικά τις τελευταίες ώρες καθώς γρήγορα διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή της οφείλονταν σε υποτροπή της βασικής νόσου.  Με ανακοίνωσή της, αναφερόταν στην επιδείνωση της υγείας της και ανακοίνωνε ότι δεν θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής