breaking news Νέο

Λάζαρος Τσαβδαρίδης : «Αναστολή ή την τροποποίηση ΚΥΑ που θέτει σε κίνδυνο την πληρωμή ενισχύσεων σε κτηνοτρόφους»

Λάζαρος Τσαβδαρίδης : «Αναστολή ή την τροποποίηση ΚΥΑ που θέτει σε κίνδυνο την πληρωμή ενισχύσεων σε κτηνοτρόφους»

Την εξέταση της αναστολής της ισχύος της νέας ΚΥΑ (ΦΕΚ 4585/5-10-2021) για την κατανομή των βοσκοτόπων ή της διαγραφής της προβληματικής παραγράφου 8 του άρθρου 8 αυτής, που έχει άμεση αρνητική επίδραση στις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων της χώρας λόγω και της αναδρομικής της ισχύος, ζητάει ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο κ. Τσαβδαρίδης επισημαίνει ότι η εν λόγω ΚΥΑ μειώνει στους παραγωγούς – κτηνοτρόφους την κατανομή των βοσκοτόπων, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί με προβλήματα – ευρήματα από τον επιτόπιο έλεγχο, ο οποίος έχειβρει τα ζώα τους σωστά, με νόμιμη σήμανση του κοπαδιού τους και νόμιμες απομακρύνσεις του ζωικού κεφαλαίου τους (νόμιμα παραστατικά σφαγής ή πώλησης των ζώων).

Όπως γίνεται φανερό, αυτό σημαίνει και μη πληρωμή όλων των άμεσων ενισχύσεων των παραγωγών, τόσο των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος όσο και της εξισωτικής του αποζημίωσης.

Και αυτό γιατί στην ουσία η ΚΥΑ απαγορεύει στον παραγωγό τη μείωση του ζωικού κεφαλαίου του, από την ημέρα της δήλωσης ΟΣΔΕ που κάνει μέχρι και τέλος του τρέχοντος έτους κάτι όμως που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συμβεί καθώς αυτός την ίδια στιγμή χρειάζεται να τροφοδοτήσει την αγορά με τα αγαθά που παράγει η εκμετάλλευσή του (γάλα και κρέας), προκειμένου να επιβιώσει και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της εργασίας του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής