breaking news Νέο

N. Καρανικόλας : «Απορρίφθηκε από την «Αποκεντρωμένη» το αιολικό της ΤΕΡΝΑ στον «Τρούλλο». Λέμε ναι στα αιολικά και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με σαφή όμως χωροθέτηση»

  • N. Καρανικόλας : «Απορρίφθηκε από την «Αποκεντρωμένη» το αιολικό της ΤΕΡΝΑ στον «Τρούλλο». Λέμε ναι στα αιολικά και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με σαφή όμως χωροθέτηση»
  • N. Καρανικόλας : «Απορρίφθηκε από την «Αποκεντρωμένη» το αιολικό της ΤΕΡΝΑ στον «Τρούλλο». Λέμε ναι στα αιολικά και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με σαφή όμως χωροθέτηση»
  • N. Καρανικόλας : «Απορρίφθηκε από την «Αποκεντρωμένη» το αιολικό της ΤΕΡΝΑ στον «Τρούλλο». Λέμε ναι στα αιολικά και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με σαφή όμως χωροθέτηση»

Στην τελεσίδικη απόφαση από την «Αποκεντρωμένη» διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, με την αρνητική της γνωμοδότηση για τη δημιουργία αιολικού πάρκου στη θέση «Τρούλλος», όπως είχε ζητήσει δύο φορές το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, η αναφορά του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα. «Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΑΙΟΛΙΚΗΣ προχωρά κανονικά, αφού κρίθηκε και από το ΣτΕ ως νόμιμη, το 2019. Συναντηθήκαμε με την ΑΙΟΛΙΚΗ και πετύχαμε τη μείωση των ανεμογεννητριών. Η οπτική όχληση, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι αμελητέα από την πλευρά της Νάουσας.  Η ΤΕΡΝΑ ζητούσε αιολικό δίπλα στο χιονοδρομικό.

Είχαμε διαφωνήσει κάθετα. Η αποκεντρωμένη συμφώνησε με την απόφασή μας.

Έχουμε ένα δεδικασμένο, που θα ισχύσει και στο μέλλον. Η φωνή του δήμου Νάουσας ακούγεται σε όλους τους φορείς των αποφάσεων. Λέμε ναι στα αιολικά, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με σαφή όμως χωροθέτηση. Η συζήτηση άλλωστε ανοίγει σε επίπεδο κυβέρνησης το επόμενο χρονικό διάστημα», είπε ο κ. δήμαρχος.

 

-Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του δημάρχου ο Άρης Τόσιος!

 

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, Γιάννη Γιαννούλη, ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα, «ΕΝΑ ΜΑΖΙ», ο σύμβουλος Άρης Τόσιος. Μπορεί η επιστολή να περιείχε ιδιαιτέρως...σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον κ. Καρανικόλα (μεταξύ των άλλων του προσήψε και...ερασιτεχνισμό!), ο δήμαρχος όμως με χαλαρούς τόνους του ευχήθηκε καλή πορεία στο δρόμο που επέλεξε. Και όπως έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι «αρχή άνδρα δείκνυσι». Είτε αυτή είναι ο δημαρχιακός θώκος, είτε μια θέση συμβούλου!

 

Σταύρος Τσέλιος : «Η εκκλησία να προτρέψει τους...«πνευματικούς» να μην απαγορεύουν τους πιστούς να εμβολιάζονται»

 

Χρήσιμη η αναφορά του Σταύρου Τσέλιου ή καλύτερη η προτροπή του προς την Εκκλησία, να λάβει μέτρα εναντίον των...«πνευματικών», που απαγορεύουν τους πιστούς να εμβολιαστούν. «Να μην παίρνουν καμιά θέση ενάντια στην επιστήμη, όπως και η επιστήμη δεν επεμβαίνει στην εκκλησία. Να επικρατήσει η λογική και σε αυτό τον τομέα. Ας το λάβουν τουλάχιστον ως θείο δώρο». Συμφωνούμε μαζί του, όπως συμφωνεί και η τοπική μας εκκλησία, με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα, που πολλάκις έχει αναφερθεί, ειδικά κατά την ομιλία του στη γιορτή του Οσίου Θεοφάνους,, για όλους τους αρνητές κληρικούς και μοναχούς, που κάνουν μεγάλη ζημιά στους πιστούς. Οι πρόσφατοι θάνατοι, αλλά και οι αγωνιώδεις προσπάθειες να σωθούν άνθρωποι από την πανδημία, που ήταν πιστοί και πίστευαν στους «προφητολόγους», που...«συνομιλούν» με την...Παναγία, το αποδεικνύουν.

Σημαντική επίσης η θέση του υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με την ταυτόχρονη φυσικά προστασία του περιβάλλοντος.

Τα δύσκολα ήρθαν στο τέλος της τοποθέτησής του, όταν αναφέρθηκε στο ότι ο εξοπλισμός του ξενοδοχείου Βέρμιο , στον Άγιο Νικόλαο, έχει αφεθεί στη διάβρωση. Σημαντικότατη η επισήμανση του επίσης για τα σάπια σανίδια, που υπάρχουν στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος από περιπατητές. «Προστατέψτε την περιουσία των δημοτών της Νάουσας», η έκκληση του Σταύρου.


Τόσιος
Τσέλιος

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής