breaking news Νέο

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου

  • Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου
  • Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Κατερίνη η Ανακομιδή του Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, κατά την οποία εορτάζει την ονομαστική εορτή του ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος. 

Οι ιερές ακολουθίες της εορτής τελέστηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Περιστάσεως Κατερίνης.

Κατόπιν παρακλήσεως και προτροπής του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, ο εορτασμός περιορίστηκε στη λιτή τέλεση των ιερών ακολουθιών, με περιορισμένη συμμετοχή κληρικών και πιστών.

Συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής, Τρίτη 2 Νοεμβρίου, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορταζομένου Αγίου και απηύθυνε τις ευχές του προς τον εορτάζοντα Αρχιερέα. Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η ειδική αναφορά του στον ασθενούντα Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Αγαθόνικο.

Τους ύμνους του Εσπερινού έψαλαν χοροί μελών του τοπικού Συλλόγου Ιεροψαλτών.

Την κυριώνυμη ημέρα, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προέστη ο εορτάζων τα ονομαστήριά του, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονος και Γλυφάδας κ. Αντωνίου.

Συμμετείχαν, επίσης, συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Κατά τον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία έψαλε χορωδία καθηγητών και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Στον εορτασμό συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, μοναχοί και μοναχές, καθηγητές και φοιτητές της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, κλιμάκιο του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες του εκκλησιαστικού έργου, τα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων και Φορέων, ομάδες Κατηχητικών Συνάξεων, κ.ά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, σε κάθε περίπτωση, ευχαρίστησε όλους όσοι παρέστησαν, κληρικούς και λαϊκούς. Ευχαρίστησε ακόμη και όσους εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν αλλά και για την κατανόηση που επέδειξαν στην παράκληση του ίδιου να ματαιώσουν τη συμμετοχή τους στον εορτασμό.

Ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ζήτησε από όλους να ενώσουν τις προσευχές τους για την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών αλλά και για την αποτελεσματική και γρήγορη αντιμετώπιση της δοκιμασίας του κορωνοϊού.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής