breaking news Νέο

SuperLeague 2 : Πήρε αυτό που χρειάζονταν

  • SuperLeague 2 : Πήρε αυτό που χρειάζονταν
  • SuperLeague 2 : Πήρε αυτό που χρειάζονταν
  • SuperLeague 2 : Πήρε αυτό που χρειάζονταν

Τα εύκολα – δύσκολα έκανε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της SuperLeague2 η ΒΕΡΟΙΑ και σε ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμά του θα μπορούσε να το είχε καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο, πήρε μεν την νίκη, αφού όμως προηγουμένως κατάφερε να σπείρει ανησυχία στους 600 περίπου οπαδούς της, που την Κυριακή το απόγευμα βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου, για το απροσδόκητο που θα μπορούσε να είχε συμβεί και κάποια αδικαιολόγητη γκρίνια στους ανυπόμονους.

Και ήταν αδικαιολόγητη η όποια γκρίνια ακούστηκε στο διάστημα που η Αριδαία, πίεζε, επειδή η ΒΕΡΟΙΑ στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν κακή και κυρίως έδειξε ότι διαθέτει το υλικό με το οποίο ο προπονητής έχει τη δυνατότητα να κτίσει ένα αξιόμαχο σύνολο, που θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της SL2.

Έχει στο ρόστερ της δύο επιθετικούς, τον Γιακουμάκη και τον Πασά, που κατά την άποψή μας, αποτελούν πολυτέλεια για την κατηγορία στην οποία αγωνίζονται και όταν αποκτήσουν χημεία μεταξύ τους και κυρίως την φυσική κατάσταση, που χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να ανταπεξέλθει σε 90 λεπτά αγώνα, τότε θα φανεί η διαφορά.

Φάνηκαν βέβαια κάποια προβληματάκια στη μεσαία γραμμή, όμως θεωρούμε ότι με την προσθήκη του Ορφανίδη, του καλού Ορφανίδη, αυτόν που ξέρουμε από την Ξάνθη και παρακολουθήσαμε την περσινή περίοδο με τα χρώματα της Καβάλας, μπορεί να βελτιωθεί αισθητά και εκεί η κατάσταση.

Στο κυριακάτικο παιχνίδι η ΒΕΡΟΙΑ ήταν απόλυτα κυρίαρχη στο πρώτο 45λεπτο και όπως ήδη αναφέραμε, στο διάστημα αυτό θα μπορούσε να πάρει διαφορά ασφαλείας και να πάει στο δεύτερο μέρος του αγώνα δίχως άγχος. Πέτυχε ένα γρήγορο γκολ με τη συνεργασία τριών ποδοσφαιριστών της, του Μπουκουβάλα, που έβγαλε την κάθετη μπαλιά, του Γιακουμάκη, που με την ταχύτητα που διαθέτει, πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα του Αλμωπού, Παϊτέρη, και έδωσε πάσα πάρε – βάλε και του Πασά που απλά έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία (10') και έχασε τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα και να πάει άνετη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο 15' συγκεκριμένα η κεφαλιά του Γαβριηλίδη, από καλή θέση, ύστερα από σέντρα του Μπουκουβάλα η μπάλα έφυγε εκατοστά πλαϊ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της Αριδαίας. Στο 25' κόρνερ από δεξιά του Μπουκουβάλα, ο Πασάς από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει άουτ, ενώ νωρίτερα σε κάθετη μπαλιά ο Μπαϊντού βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων Παϊτέρη, ο οποίος όμως διάβασε σωστά την φάση και με έγκαιρη έξοδο πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα.

Η μοναδική επιθετική παρουσία του Αλμωπού, σ' αυτό το πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 35', με τον Ρόβα να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της ΒΕΡΟΙΑΣ να κάνει το σουτ και τον Βελλίδη να αποκρούει με γροθιές.

Η ΒΕΡΟΙΑ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος από εκεί που είχε σταματήσει και στο 57' αγγίζει για μια ακόμη φορά ένα δεύτερο γκολ. Το δυνατό σουτ του Γαβριηλίδη, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παϊτέρη, με την μπάλα να επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο και να απομακρύνεται όπως, όπως από τους αμυντικούς.

Από το σημείο αυτό ο Αλμωπός, εκμεταλλευόμενος και την κούραση των παικτών της ΒΕΡΟΙΑΣ, που σε κάποιους από αυτούς ήταν ιδιαίτερη εμφανής, κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως και η επόμενη καλή στιγμή είναι για τους γηπεδούχους. Στο 80' συγκεκριμένα ο Πόζογλου εκτελεί από τα δεξιά κόρνερ με τον Πασά να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 88' η δεύτερη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους με τον Σέχου μέσα στην περιοχή του Βελλίδη να παίρνει την κεφαλιά, τον Ρόβα να βάζει από κοντά την προβολή, δίχως όμως να καταφέρει να βρει την μπάλα, η οποία κυλά άουτ  και στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και ενώ ο διαιτητής σφυρίζει επιθετικό φάουλ σε βάρος του Καράμπελα, οι παίκτες της Αριδαίας συνεχίζουν την προσπάθεια, πετυχαίνουν γκολ, το οποίο φυσικά δεν μετράει, με τον πάγκο τους να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί!!!

Τον αγώνα, δίχως λάθη διαιτήτευσε ο κ. Τάσης από την ΕΠΣ Ηπείρου, με βοηθούς τον Νατσιόπουλο και τον Μάνο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Μαραγκός (46' Δημόπουλος), Πεταυράκης, Οικονόμου, Γαβριηλίδης, Μπαϊντού (64' Πόζογλου), Μούργος (72' Ντίνας), Γιακουμάκης (85' Μπλέτσας), Πασάς.

ΑΛΜΩΠΟΣ: Παϊτέρης, Πρίκας (76' Κολλάρας), Παρασκευάς, Σέχου, Σουλιώτης, Ασλαμπάλογλου, Κέρθι (90' Ζαχάρος), Ρόβας, Πέττας (46' Τριανταφυλλάκης), Αδαμίδης (46' Καράμπελας), Γιουκούδης.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΕΡΟΙΑ – Αριδαία 1-0

Απόλλων Λ. - Τρίκαλα   3-3

Ολυμπιακός Β. - ΠΑΟΚ Β'     3-1

Ηρακλής – Νίκη Β. 0-0

Καρδίτσα – Θεσπρωτός  1-0

Πιερικός – Ξάνθη   1-1

Καλαμαριά – Καβάλα    (δ.δ.)

Ρεπό: Λάρισα

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής