breaking news Νέο

Οι εκδηλώσεις βίας στα νοσοκομεία και άλλα καίρια υγειονομικά ζητήματα στη Γ.Σ. της CEOM στο Παρίσι

  • Οι εκδηλώσεις βίας στα νοσοκομεία και άλλα καίρια υγειονομικά ζητήματα στη Γ.Σ. της CEOM στο Παρίσι
  • Οι εκδηλώσεις βίας στα νοσοκομεία και άλλα καίρια υγειονομικά ζητήματα στη Γ.Σ. της CEOM στο Παρίσι

Με συμμετοχή εκπροσώπων των Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων  της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων (CEOM) στο Παρίσι.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκπροσωπήθηκε στη Συνδιάσκεψη από τους  Αναστάσιο Βασιάδη, Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο, Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη και Μαρίλυ Πασακιώτου.

Στη Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκαν και εξετάστηκαν θεματικές ενότητες με αντικείμενα τη βία κατά των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, τις εξελίξεις του προσφυγικού ζητήματος, τα φυσιοθεραπευτικά  επιμελητήρια, τις πειθαρχικές κυρώσεις,  την απαγόρευση της διαφήμισης σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τον έλεγχο της αναλογικότητας, τη συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Οργανώσεων, τις  ρυθμίσεις για το Ευρωπαϊκό Ιατρικό Επάγγελμα και τις δράσεις της UNESCO στο πεδίο της βιοηθικής και της ηθικής των επιστημών.

Σημαντικό μέρος της Συνέλευσης απασχόλησε η  εξέταση των περιστατικών βίας, που εκδηλώνονται στους χώρους της Υγείας, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία.

Εκ μέρους του Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας  A. Bασιάδη τονίστηκε η απουσία συνολικής προστασίας του  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού  και  τέθηκε η αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός πλαισίου  αποτροπής και διαχείρισης των περιστατικών βίας, σύμφωνα με το οποίο απαιτείται η καθιέρωση παρατηρητήριου σε κάθε χώρο υγείας σε διασύνδεση μέσω δικτύου, η στελέχωση των υπηρεσιών με ειδικό προσωπικό καταγραφής, αντιμετώπισης και διεκπεραίωσης των περιστατικών όπως Κοινωνικός Λειτουργός, Ψυχίατρος η Ψυχολόγος, Νομικός και Αστυνομικός, η θέσπιση λεπτομερούς κανονισμού διαχείρισης των περιστατικών βίας και η καθιέρωση σχετικών πρωτοκόλλων.

Τελική πρόταση ήταν η διαμόρφωση ενός λεπτομερούς νομικού πλαισίου, το οποίο ως Ευρωπαϊκή Οδηγία θα ενσωματωθεί στο Εθνικό Δίκαιο κάθε χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανάλογες παρεμβάσεις εγένοντο και για τα υπόλοιπα θέματα της Γενικής Συνέλευσης.


Βασιάδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής