breaking news Νέο

Λιανεμπόριο : Αγωνιούν οι έμποροι για τα νέα μέτρα

  • Λιανεμπόριο : Αγωνιούν οι έμποροι για τα νέα μέτρα
  • Λιανεμπόριο : Αγωνιούν οι έμποροι για τα νέα μέτρα
  • Λιανεμπόριο : Αγωνιούν οι έμποροι για τα νέα μέτρα
  • Λιανεμπόριο : Αγωνιούν οι έμποροι για τα νέα μέτρα
  • Λιανεμπόριο : Αγωνιούν οι έμποροι για τα νέα μέτρα

Mε λίγη κίνηση και πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τεστ ανά χείρας κύλησε το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής των νέων μέτρων, που επηρεάζουν κυρίως την καθημερινότητα των ανεμβολίαστων, στην αγορά της Βέροιας.

Η απόφαση της κυβέρνησης να εισέρχονται μόνο με PCR ή rapid test οι ανεμβολίαστοι πολίτες στα εμπορικά καταστήματα, έχει προκαλέσει αγανάκτηση και αναστάτωση στους επιχειρηματίες, καθώς κλήθηκαν να δείξουν την πόρτα της εξόδου, σε όποιον δεν είχε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα.

Αυτό που επισημαίνουν οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι ότι απαγορεύοντας στους ανεμβολίαστους να ψωνίσουν χωρίς περιορισμούς, μένει εκτός ένα μεγάλο μέρος αυτών που κινούν την αγορά. Τα μέτρα επίσης ανακοινώθηκαν εν μέσω των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που έκαναν πρεμιέρα τη Δευτέρα και πλησίον των εορτών των Χριστουγέννων, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει, αν είναι ικανά να ανακόψουν την έκρηξη των κρουσμάτων, ενώ τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από την αρχή της πανδημίας.

«Η επανάληψη λαθών του παρελθόντος, επιβάλλοντας ένα άτυπο lockdown στο 50% σχεδόν του ενεργού πληθυσμού του νομού, θα δημιουργήσει πρόβλημα στην αγορά», τόνισε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Δημήτρης Τσανακτσίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αντί να πηγαίνουμε μπροστά, όπως πρέπει, πάμε πίσω, συζητάμε για τα ίδια πράγματα που συζητούσαμε ακόμα από το πρώτο λοκντάουν». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτόματα δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τα σούπερ μάρκετ, καθώς ο καταναλωτής χωρίς rapid test, θα μπορεί να αγοράζει είδη που πωλούν τα εμπορικά και στην τελική θα στραφεί στις αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση το λιανεμπόριο ως μοχλό πίεσης προς τους ανεμβολίαστους».

Κοινή ήταν η πεποίθηση όλων των εμπόρων πως τα νέα περιοριστικά μέτρα στερούνται ρεαλισμού, για να εφαρμοστούν στην πράξη, καθώς είναι πολύ δύσκολο και αγχωτικό για κάποιον που είναι μόνος του στο μαγαζί ή έχει μόνο έναν υπάλληλο, να ελέγχει και να εξυπηρετεί τους πελάτες. Ενώ από την άλλη, πόσοι καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να επιβαρυνθούν το κόστος του rapid test, απλά για να «ρίξουν μια ματιά», μπαίνοντας στα καταστήματα και που τελικά να τους ωθήσει να ψωνίσουν;

Όπως μας ανέφεραν, πιστεύουν ότι η πελατεία θα πέσει σημαντικά και αυτό φάνηκε από την Παρασκευή, μία μέρα πριν την εφαρμογή των νέων μέτρων, που ψώνισαν πολλοί ανεμβολίαστοι, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή, που ήταν ανοιχτά προαιρετικά τα καταστήματα, η κίνηση ήταν πολύ περιορισμένη.

Οι έλεγχοι πάντως για την εφαρμογή των μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού είναι αυστηροί, ενώ βαριά είναι τα πρόστιμα για τα καταστήματα που τα παραβιάζουν.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής