breaking news Νέο

«ΓιορτάΖΩ- ΨωνίΖΩ – ΖΩ στη Βέροια»: Προγραμματισμός Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων

«ΓιορτάΖΩ- ΨωνίΖΩ – ΖΩ στη Βέροια»: Προγραμματισμός Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων

Με την ελπίδα τα φετινά Χριστούγεννα να μείνουν αξέχαστα σε μικρούς και μεγάλους, Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, Επιμελητήριο Ημαθίας, ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και ΚΕΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα στην αγορά της πόλης.

 

Διήμερες εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις αυτές ξεκινούν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, στις 7 μ.μ., με την υποδοχή του χριστουγεννιάτικου τρένου στο Δημαρχείο υπό τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική της ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας.

Επιβάτες της πρώτης διαδρομής θα είναι οι διοργανωτές των εκδηλώσεων, οι μουσικοί της Φιλαρμονικής και οι δημοσιογράφοι. Η δε διαδρομή που θα ακολουθείται από το τρενάκι καθ' όλη τη διάρκεια από Παρασκευή 15.12.2017 έως και τις 07.01.2018, θα έχει για αφετηρία την πλατεία Δημαρχείου και θα κινείται στις οδούς Βενιζέλου, Μαλακούση, Κεντρικής και θα καταλήγει στην πλατεία Δημαρχείου.

• Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις 7.15 μ.μ. οι μαθητές των ομάδων «ΣΧΕΔΙΟ Β» και «ΣΧΕΔΙΟ Γ» θα μαζευτούν στην πλατεία Δημαρχείου ντυμένοι με στολές (ξωτικά, τάρανδοι, χιονάνθρωποι κλπ). Εκεί θα επιβιβαστούν στο τρενάκι και θα κάνουν τη δεύτερη βόλτα, συνοδεύοντας και μικρούς και μεγάλους.

• Το Σάββατο 16.12.2017, ώρα 12 το μεσημέρι με 14.00 μ.μ., στο Εμπορικό Κέντρο της Βέροιας θα συγκεντρωθούν παιδιά από 6 ομάδες του τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας Γ' και Δ' Δημοτικού, καθώς και Γυμνασίου και Λυκείου. Τα παιδιά, φορώντας εορταστικά κόκκινα σκουφιά, θα ξεχυθούν για 2 ώρες στα στενά της αγοράς, σε περαστικούς, σε κόσμο, σε μαγαζιά και στα καφέ της περιοχής, όπου και θα μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια. Στα φυλλάδια θα εμφανίζεται ο τίτλος της εκδήλωσης ΓιορτάΖΩ – ΨωνιΖΩ – ΖΩ στη Βέροια και στην άλλη πλευρά «γράψε μία ευχή», που ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να κάνει. Οι ευχές θα συγκεντρωθούν σε κυτίο στην πλατεία Δημαρχείου και ο καθένας θα πάρει από μία ευχή, που ένας άλλος συμπολίτης του έγραψε. Τα παιδιά, μοιράζοντας τα φυλλάδια, θα ενημερώσουν τους συμπολίτες μας για το στόχο της εκδήλωσης, ότι στην πλατεία Δημαρχείου στις 2 μ.μ., θα γίνει συγκέντρωση των κατοίκων της Βέροιας, όσων περισσότερων είναι δυνατόν, ώστε να βγει μια μεγάλη εορταστική φωτογραφία.

Στο χώρο θα υπάρχει φωτογράφος, που με drone θα τραβήξει τη φωτογραφία του συγκεντρωμένου πλήθους από ψηλά. Στο σημείο συγκέντρωσης του κόσμου θα υπάρχει και ένα χαρτόνι μεγέθους ΑΟ, όπου ο κάθε συμμετέχοντας θα αναγράφει με μαρκαδόρο το όνομά του!

Απώτερος σκοπός να γίνουν αφίσες διπλής όψης, που στη μία πλευρά θα υπάρχει η φωτογραφία του πλήθους και στην άλλη οι ονομαστικές ευχές (χαρτόνι) και να κολληθούν σε όλα τα καταστήματα της πόλης μας, ώστε κατά τις γιορτινές αγορές να τονίζεται η αξία της ατομικότητας του κάθε καταναλωτή!

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ο Νίκος Νούλας, πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Ημαθίας και η Αθηνά Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας.

 

Πλατεία Χριστουγέννων

«Τέσσερις φορείς της πόλης με κορυφαίο το Δήμο Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας συνεργάζονται και δημιουργούν 2ήμερες δράσεις, που θα δώσουν εορταστικό τόνο και ένα μήνυμα στήριξης της εμπορικής αγοράς», τόνισε ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ενώ ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος σημείωσε πως βλέπει πολύ θετικά την επίσταση του εορταστικού κλίματος μέσα από τη συμμετοχή και τη συνεργασία των φορέων για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Ο Νίκος Νούλας από τη μεριά του υπογράμμισε πως «σήμερα είμαστε εδώ, γιατί θέλουμε να βοηθάμε τέτοιες δράσεις», ενώ η Αθηνά Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου αναφέρθηκε και σε μία άλλη δράση ακόμα, τη μετατροπή της πλατείας «Πεταλούδας» σε πλατεία Χριστουγέννων στη Βέροια. Όπως είπε, θα απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα από εκεί και με εξοπλισμό από τη Γιορτή Σοκολάτας θα δημιουργηθεί ένα χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Επίσης ανέφερε η ίδια, «με ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους θα έχουμε περιφερόμενες δράσεις, όχι μόνο μέσα στο κέντρο, αλλά θα πάνε σ' όλη την αγορά. Θα πάνε και στο τελευταίο κατάστημα της αγοράς».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής