breaking news Νέο

Στη Γερμανία για την επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου ο Τζιτζικώστας

  • Στη Γερμανία για την επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου ο Τζιτζικώστας
  • Στη Γερμανία για την επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου ο Τζιτζικώστας

Στις εκδηλώσεις που έγιναν στη Γερμανία για τον εορτασμό της επετείου από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, το 1989 συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο ίδιος μιλώντας στη Διάσκεψη του Βερολίνου, παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, μετέφερε το μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού και αντισημιτισμού, μαζί με όλους τους Περιφερειάρχες και Δημάρχους της Ευρώπης και παρουσία της ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Τόνισε ότι πριν από 32 χρόνια γκρεμίστηκε το Τείχος του Βερολίνου, σημαίνοντας τη νίκη των αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ενότητας και της Ειρήνης ενώ υπογράμμισε ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, έχουν έναν κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσουν για την προοπτική της ενωμένης Ευρώπης.

Παρουσιάζοντας στοιχεία από το φετινό Βαρόμετρο των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι το 65% των Ευρωπαίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων αισθάνονται ότι δεν έχουν αρκετή επιρροή στην ΕΕ, ενώ το 86% πιστεύει ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή των Περιφερειών και των Δήμων στη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ θα βελτίωνε και τη δημοκρατία συνολικά στην Ευρώπη. Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «αυτά τα στοιχεία λένε την αληθινή ιστορία μιας δημοκρατίας που πρέπει να λειτουργεί με συνεργασία, με ενότητα, με συνοχή».

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε το Potsdam, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Mike Schubert. Στη συνέχεια ήταν ο κεντρικός προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου και περπάτησε στη «Γέφυρα των Κατασκόπων» (Glienicke Bridge). Στην ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι τιμάται σήμερα η μνήμη των θυμάτων, που πέθαναν για την ελευθερία, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, δήλωσε κατηγορηματικά ενάντια σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού και σε κάθε απόπειρα ενάντια στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου και πρόσθεσε ότι όσοι είμαστε υπέρμαχοι της δημοκρατίας οφείλουμε να την υπερασπιστούμε. Χαρακτήρισε, τέλος, τη "Γέφυρα των Κατασκόπων" ως το σύμβολο της ανάγκης να χτίζονται γέφυρες στην Ευρώπη για να συνδεθεί η ΕΕ με τους 90.000 Δήμους και τις 240 Περιφέρειες και με τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων πολιτών, που αυτοί εκπροσωπούν.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής