breaking news Νέο

Σ.Κ. Γυναικών Δήμου Βέροιας : Διαδικτυακή ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης της Αστυνομίας

Σ.Κ. Γυναικών Δήμου Βέροιας : Διαδικτυακή ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης της Αστυνομίας

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου διαδικτυακή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Νομού Ημαθίας.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής δράσης, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες ενημερώθηκαν για τη διαχείριση των καταγγελιών για ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία με έμφαση στην πρόληψη της δευτερογενούς θυματοποίησης, καθώς και τους τρόπους προστασίας, ενθάρρυνσης και υποστήριξης των θυμάτων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσφατη Εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (12/2021), ο οποίος αναφέρεται στην έξαρση των εγκλημάτων της ενδοοικογενειακής βίας και των «γυναικοκτονιών» και επισημαίνει πως «επιβάλλεται τα πρόσωπα αυτά να προσεγγίζονται με διακριτικότητα και σεβασμό της αξιοπρέπειάς τους, να υποστηρίζονται και να ενθαρρύνονται στην καταγγελία βίαιης σε βάρος τους συμπεριφοράς». Επίσης, χρησιμοποιήθηκε μία μελέτη περίπτωσης (case study) και συζητήθηκαν πιθανά εμπόδια και δυσκολίες που συναντώνται στο πεδίο και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

Η ενημερωτική συνάντηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών με το Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, το οποίο είναι αρμόδιο για το χειρισμό υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας και την ενημέρωση των πολιτών ως προς τον τρόπο αντίδρασης και προστασίας τους από εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014-2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής