breaking news Νέο

SuperLeague 2 : Κρατάμε τον βαθμό της ισοπαλίας

SuperLeague 2 : Κρατάμε τον βαθμό της ισοπαλίας

Στην πρώτη έξοδό της και με έναν αντίπαλο, όπως αποδείχθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο, η ΒΕΡΟΙΑ μπορεί να μην πήρε το αποτέλεσμα που όλοι προσδοκούσαμε, όμως τουλάχιστον απέφυγε τα χειρότερα. Πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, έστω κι αν χρειάστηκε την τελευταία φάση του παιχνιδιού και την καρδιά μιας γυναίκας διαιτητή, της κας Αντωνίου, να δώσει την εσχάτη των ποινών στο τελευταίο δευτερόλεπτο του έξτρα χρόνου, όσο οφθαλμοφανής κι αν ήταν η παράβαση.

Μπορεί κάποιοι βέβαια, από αυτούς, που δεν ξέρω από που ορμώμενοι, που πιστεύουν ότι η ΒΕΡΟΙΑ θα κάνει φέτος περίπατο στο πρωτάθλημα της SL2, να δυσανασχέτησαν με τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως το τελικό 2-2 στο Βόλο, με αντίπαλο την Νίκη, εμείς θεωρούμε ότι ναι μεν δεν είναι και το ιδανικότερο αποτέλεσμα, όμως από την άλλη δεν είναι και καταστρεπτικό.

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, λόγω κορονοϊού, η προχθεσινή αντίπαλος. Ούτε η ΒΕΡΟΙΑ διαθέτει λευκό ιατρικό δελτίο. Είχε αρκετούς τραυματισμούς στην περίοδο της προετοιμασίας, με παίκτες που δεν έχουν συνέλθει ακόμη και δεν έχουν βρει τον αγωνιστικό τους ρυθμό και δεν της λείπουν οι απουσίες.

Το παιχνίδι είχε διακυμάνσεις, όχι μόνο ως προς την διαμόρφωση του σκορ, αλλά και την εικόνα και το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο, παρότι η γηπεδούχος ομάδα είχε περισσότερο χρόνο στην κατοχή της την μπάλα και έδειχνε πιο επικίνδυνη.

Η Νίκη μπήκε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στον αγώνα και στα πρώτα 30 λεπτά του παιχνιδιού, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δύο καλές στιγμές. Στο 7' και στο 18' και τις δύο με τον Τζοβάρα το σούτ του οποίου στην πρώτη περίπτωση έφυγε άουτ και στην δεύτερη βρήκε σε ετοιμότητα τον Βελλίδη που απέκρουσε σε κόρνερ.

H BΕΡΟΙΑ στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο 30' συγκεκριμένα κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά το εκτέλεσε ο Μούργος, δημιούργηθηκε σύγχυση την οποία επωφελήθηκε ο Ράμος και έκανε το 0-1. Από το σημείο αυτό και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της κας Αντωνίου για το πρώτο ημίχρονο η ΒΕΡΟΙΑ ισορρόπησε το παιχνίδι, με την Νίκη πάντως να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στο 36' με κεφαλιά του Τζοβάρα.

Στην επανάληψη η γηπεδούχος ομάδα ήταν και πάλι αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 47' και πάλι με τον Τζοβάρα, έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ και ήταν ο πιο επικίνδυνος κυνηγός της Βολιώτικης ομάδας.

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά της ΒΕΡΟΙΑΣ να απειλήσει και το σουτ – φάουλ του Οικονόμου να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

Μετά το 70' η ΒΕΡΟΙΑ ανέβασε την απόδοσή της, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας ένα δεύτερο τέρμα που θα της έδινε την νίκη. Όμως το γκολ ήρθε από την άλλη πλευρά. Στο 81', συγκεκριμένα και κόντρα στην εικόνα του παιχνιδιού εκείνης της στιγμής ο Τσουκαλάς, ένας παίκτης «που έχει φάει με το κουτάλι» τα γήπεδα της SL, εκμεταλλεύτηκε στιγμιαία αδράνεια της άμυνας της ΒΕΡΟΙΑΣ και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και τη συνέχεια στη δίχτυα της εστίας του Βελλίδη κάνοντας το 2-1.

Η πίεση της ΒΕΡΟΙΑΣ στην άμυνα της Νίκης από το σημείο εκείνο έγινε ακόμη μεγαλύτερη και στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ανδρέου με τον Αλιατίδη ανέτρεψαν μέσα στην περιοχή της ομάδας τους των Πασά, με την κα Αντωνίου δίχως δεύτερη σκέψη, αφού η παράβαση ήταν οφθαλμοφανής και παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών της γηπεδούχου, να κατατολογίζει πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Πασάς ισοφαρίζοντας σε 2-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Άριστη η διαιτησία της κας Αντωνίου (Σταϊκος – Κουκούμης).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος, Τζοβάρας, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Αλιατίδης, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς, Γκαρσία (81' Μέτσε), Τζιώρας, Ροχάνο (90' Μπόσιο).

ΒΕΡΟΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (84' Ντίνας), Ράμος (60' Μπλέτσας), Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης (70' Περδίκης), Πασάς, Μούργος (60' Πόζογλου).

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Νίκη Βόλου – ΒΕΡΟΙΑ  2-2

Θεσπρωτός – Πιερικός   1-0

Αριδαία – Καλαμαριά     2-0

Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής      1-1

ΠΑΟΚ Β' – Πανσερραϊκός     1-1

Λάρισα – Απόλλων Λ.    2-0

Καβάλα – Καρδίτσα (αναβολή)

Τρίκαλα – Ολυμπιακός Β' (αναβολή)

Ρεπό: Ξάνθη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής