breaking news Νέο

Κ. Βοργιαζίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : «Το εμβόλιο κάνει τη διαφορά»

Κ. Βοργιαζίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : «Το εμβόλιο κάνει τη διαφορά»

Με ελαφρά προβλήματα ακουστικότητας, την ώρα της τοποθέτησης του Αντώνη Μαρκούλη, που οφείλονταν στο μικρόφωνό του και όχι στην κάλυψη, πραγματοποιήθηκε η, μικτή (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Δευτέρας 15ης Νοεμβρίου.

Με τηλεδιάσκεψη παρακολούθησε τη συνεδρίαση και ο δήμαρχος, Κώστας Βοργιαζίδης, ευχαριστώντας όλους όσοι του ευχήθηκαν τα περαστικά τους για τη λοίμωξή του από κορωνοϊό, αν και εμβολιασμένος. «Το εμβόλιο κάνει τη διαφορά. Πρότασή μου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΠΚΜ, κινητά συνεργεία εμβολιασμού, συνεπικουρούμενα από τους ΟΤΑ και επικουρούμενα από εκκλησία και ΙΣΗ, να πάνε σε όλες τις απομακρυσμένες κοινότητες. Αύριο (σ.σ σήμερα Τρίτη)  συνεργείο του  ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Μακεδονίδας, συνεπικουρούμενο από δήμο και τοπικούς ιερείς, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που υπάρχει και γιγαντώνεται», τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης.

 

Τον εμβολιασμό ως τη μόνη λύση στην πανδημία ανέφερε στην τοποθέτησή της η αντιδήμαρχος Γεωργία Μπατσαρά, τονίζοντας ότι ο δήμος Βέροιας συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια εμβολιασμού των πολιτών του.

 

Για το πότε θα έρθει ο νέος κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, το ερώτημα του Παύλου Παυλίδη, ο οποίος χαρακτήρισε ως πρόκληση τη μη συμμετοχή της μειοψηφίας στα δ.σ. των νομικών προσώπων του δήμου, αφού η παράταξη της κας. Μπατσαρά συμμετέχει στη δημοτική αρχή. Ακόμη ρώτησε για το πότε θα έρθει ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2022, ενώ έκανε αναφορά στο θεματικό πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που είχε ψηφιστεί από παλιότερο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο πλέον δημιουργείται από το δήμο Καβάλας και αναμένεται να έχει επισκεψιμότητα 100.000 ατόμων.

 

Βολές για ανεπάρκεια του δήμου, μαζί με της κυβέρνησης, στην αντιμετώπιση της πανδημίας, από το Γιώργο Μελιόπουλο της ΛΑ.Σ. «Τα μέτρα στα σχολεία είναι μηδαμινά. Μόνο η επίκληση του εμβολίου και της ευθύνης θυμίζει το «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλi», η ...ατάκα του κ. Μελιόπουλου!

 

Ο Δημήτρης Τσανακτσίδης χαρακτήρισε ως ταφόπλακα  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. «Είναι ανασταλτικός παράγοντας στην κίνηση, η υποχρέωση επίδειξης rapid test, σε αντίθεση με τα σούπερ μάρκετ»,είπε ο κ. Τσανακτσίδης, ρωτώντας ακόμη τι θα γίνει με το φετινό, χριστουγεννιάτικο, στολισμό της Βέροιας.

 

Απαντώντας για το γιορτινό στολισμό ο αντιδήμαρχος Αλέκος Τσαχουρίδης, τόνισε ότι φέτος θα μπούνε σταθερά χριστουγεννιάτικα φωτιστικά σώματα στη Μητροπόλεως, τη Βενιζέλου και την Κεντρικής, θα στολιστεί το κέντρο της πόλης, ενώ στις κοινότητες θα μπουν φωτιστικά και φάτνες. Ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για περιορισμένα οικονομικά, υποσχόμενος περισσότερο στολισμό από του χρόνου!

 

Στο σημαντικό αριθμό στειρώσεων που πραγματοποιήθηκαν από εθελοντές Γερμανούς, φιλοζωικές εταιρείες και το δήμο της Βέροιας, η τοποθέτηση του, πάντα μετρημένου και σοβαρού, αντιδημάρχου, Ηλία Τσιφλίδη.  «Τελείωσε το Σάββατο 13η Νοεμβρίου, με τη στείρωση 95 σκύλων, εκ των οποίων τα 13, τα πιο άρρωστα, υιοθετήθηκαν από τους εθελοντές Γερμανούς, Επίσης στειρώθηκαν 69 γάτες», είπε ο αντιδήμαρχος, ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής