breaking news Νέο

Αγωνία για το χιονοδρομικό των 3-5 Πηγαδιών

  • Αγωνία για το χιονοδρομικό των 3-5 Πηγαδιών
  • Αγωνία για το χιονοδρομικό των 3-5 Πηγαδιών

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16ης Νοεμβρίου, τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, με μοναδικό θέμα τη μακροχρόνια μίσθωση των 3-5 Πηγαδιών. 

Ενστάσεις επί της διαδικασίας έγειρε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Κουτσογιάννης, για την επαναφορά του θέματος της μίσθωσης, χωρίς να έχει περάσει ικανός χρόνος από την πρόσφατη συζήτησή του...

«Μετά τη μη απόφαση της περασμένης συνεδρίασης, έδωσα εντολή στην τεχνική υπηρεσία να ασφαλίσει το χιονοδρομικό. Από τη στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο κωλύεται να βρει λύση, δεν μπορεί να υπάρξει κανένα ζήτημα. Ο κ. Κουτσογιάννης καλούσε σε...βομβιστικές επιθέσεις εναντίον της διοίκησης, χωρίς να τοποθετεί εισαγωγικά. Αντίστοιχη, πιο ήπια, η ανακοίνωση της κας. Ιωσηφίδου. Οι δύο ανακοινώσεις των παρατάξεων έβαζαν ζήτημα επανασυζήτησης του θέματος. Πρέπει να βάλουμε όλοι μας νερό στο κρασί μας, για το καλό της τοπικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα υπήρξε πρωτοκολλημένο ενδιαφέρον από επενδυτή για 5+5 χρόνια. Ταυτόχρονα επενδυτικός φορέας προχώρησε σε συνέντευξη τύπου με ένα μεγάλο master plan για τα Πηγάδια. Επίσης έχουμε επιστολές των φορέων της Νάουσας, που κάνουν λόγο για καταστροφή, αν δεν υπάρξει λύση για το χιονοδρομικό», απάντησε ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας. «Το σημαντικότερο όλων το ότι υπάρχει στην κοινωνία μας αισιοδοξία για το ότι κάτι κινείται. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος, υπήρξαν πολλά τρολ ενάντια στην εταιρεία, που άνοιξε τα χαρτιά της, παρουσιάζοντας το συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο», συνέχισε ο δήμαρχος, κάνοντας λόγο για εμμονή του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ περί παραχώρησης δημόσιας γης, που είναι αδιέξοδο, αφού δοκιμάστηκε το 2017, αλλά δεν βρέθηκε επενδυτής, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχο μοντέλο μίσθωσης σε χιονοδρομικό της χώρας. Μια μέρα πριν τη συνεδρίαση, ο κ. Τόλκας μίλησε για τα «μεγάλα ψέματα της κυβέρνησης». Δεν γνώριζε πόσο σημαντικά ήταν τα ζητήματα, όταν ήταν από την άλλη πλευρά των εδράνων; Είναι τυχαίο τέτοιες ανακοινώσεις να βγαίνουν μια μέρα πριν τη συνεδρίαση; Αναφορικά με το πρόγραμμα, έχουν ζητηθεί μελέτες από το δήμο, οι οποίες ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα. Είναι δυνατόν να υπάρχει κωδικός στο ΠΔΕ, αν δεν ολοκληρωθούν οι μελέτες; Οι μελέτες θα ολοκληρωθούν, θα γίνουν παρατηρήσεις, θα διορθωθούν τα ζητήματα και κατόπιν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων. Για πρώτη φορά έχουμε ενδιαφέρον επενδυτικού σχήματος, που δεν συνδέει την επένδυση με τα 10,7 εκ. της κυβέρνησης. Αυτά είναι τα νέα δεδομένα και μια ιστορική ευκαιρία, για να πάμε το «κάρο» πιο μπροστά. Έχουμε φτάσει σε τέλμα, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Η μειοψηφία χρησιμοποιεί τη λογική της αναβλητικότητας», κατέληξε ο κ. Καρανικόλας, ζητώντας από το σώμα να υπερψηφίσει την πρότασή του για μακροχρόνια μίσθωση του χιονοδρομικού των 3-5 Πηγαδιών. 

Ως εισήγηση....«κουρελόχαρτο» χαρακτήρισε τη νέα τοποθέτηση της δημοτικής αρχής ο κ. Κουτσογιάννης,  Ο πρώην δήμαρχος έθεσε προς ψήφιση την πρόταση της παράταξής του να προχωρήσει το συμβούλιο σε μια βραχυχρόνια μίσθωση πέντε ετών, με τους βασικούς όρους να τους θέτει το δημοτικό συμβούλιο. 

Ο κ. Τσουκαλάς από τη ΛΑ.Σ κατέθεσε με τη σειρά του τη γνωστή πρόταση της ΛΑ.Σ για λειτουργία των 3-5 Πηγαδιών από το δήμο, κάνοντας λόγο για δυο παρατάξεις (ΕΝΑ ΜΑΖΙ, ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ), που έχουν αφετηρία το νεοφιλελευθερισμό και το Μέγαρο Μαξίμου. 

Αναφορά, αν και δεν συνηθίζει την ονοματολογία η ΛΑ.Σ, στο Γρηγόρη Μαρκοβίτη, που προτίθεται, όπως είπε, να κατέλθει στο δημοτικό στίβο, από το Θωμά Τσουκαλά, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας.

«Καλωσορίζουμε τον κ. Μαρκοβίτη, λέγοντάς του να μη ράψει δημαρχιακό κουστούμι, αλλά κουστούμι κοινοτάρχη, αφού η περιοχή φθίνει», είπε ο κ. Τσουκαλάς, στον, επιθυμούντα προφανώς να κατέλθει στις δημοτικές εκλογές, γνωστό δικηγόρο. Αναφορά στην ίδια επιθυμία, χωρίς όμως να τον κατονομάσει, στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου της Ippias Group, από το διευθύνοντα σύμβουλό της κ. Τσατλακίδη, που είπε ότι είχε ραντεβού με υποψήφιο δήμαρχο. Βέβαια δύο χρόνια ακόμη μένουν μέχρι τις εκλογές, αλλά οι ζυμώσεις ξεκίνησαν.

Η Ίλια Ιωσηφίδου είπε ότι δεν έχει ακούσει ακόμη το πρόγραμμα για τα 3-5 Πηγάδια από τη δημοτική αρχή του κ. Καρανικόλα, αναφερόμενη στην ανακοίνωση Τόλκα ότι δεν υπάρχουν πουθενά δεσμευμένα τα 10,7 εκ. ευρώ. Η κα. Ιωσηφίδου είπε ακόμη ότι διαστρεβλώνονται οι θέσεις της παράταξής της, ζητώντας να παραχωρηθεί το χιονοδρομικό, αλλά όχι «με το πιστόλι στον κρόταφο».


Ν.Καρανικόλας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής