breaking news Νέο

Γ. Ξ. Τροχόπουλος : «Χωρίς την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου, οι εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ θα ήταν μία αδιάφορη διαδικασία για τον κόσμο»

Γ. Ξ. Τροχόπουλος : «Χωρίς την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου, οι εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ θα ήταν μία αδιάφορη διαδικασία για τον κόσμο»

Τηλεφωνική παρέμβαση στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στη εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον Αλέκο Χατζηκώστα έκανε ο Γιώργος Ξ. Τροχόπουλος, την Παρασκευή 19/11.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ (όπου το προηγούμενο διάστημα είχε αρθρογραφήσει υπέρ του Γ. Παπανδρέου), σημείωσε ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το ενδιαφέρον για το χώρο, λέγοντας πως «χωρίς την υποψηφιότητά του θα ήταν μία αδιάφορη διαδικασία για τον κόσμο», ενώ ανέφερε ότι και τα δημοσκοπικά του ποσοστά εμφανίζονται σαφώς ανεβασμένα, μη παραλείποντας να χαρακτηρίσει «ως ανυπόληπτους αναλυτές του πεζοδρομίου» όσους άσκησαν κριτική στα γραφόμενά του, κατηγορώντας τον ως «υποκινούμενο». Και συνέχισε : «Πολύ φοβάμαι ότι με τέτοιες τακτικές δεν θα υπάρχει μετά από αυτές ενότητα. Δεν έχουμε ντέρμπυ ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του χώρου μετά, για να προχωρήσει μπροστά. Ο κόσμος τα έχει βαρεθεί αυτά. Ο κόσμος θέλει αλήθεια και καθαρές εξηγήσεις. Ο Γ. Παπανδρέου δεν ήταν ο μόνος υπεύθυνος που μπήκαμε στα μνημόνια. Δεν φταίει ο Καραμανλής ο νεώτερος; Δεν φταίνε οι κυβερνήσεις του Σημίτη; Όσοι κυβέρνησαν μετά το 1974, δημιούργησαν αυτό το χάος, απλά στο Γ. Παπανδρέου έπεσε η «καυτή πατάτα» στα χέρια του. Όμως δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Θα έπρεπε από τους πρώτους μήνες να πει στο λαό «αυτή είναι αλήθεια», να προκήρυττε εκλογές και να γινόταν εθνικός ήρωας. Δεν το έκανε. Η εποχή των «Α’ Εθνικής» πολιτικών έχει περάσει».

Για την πορεία της πανδημίας και το διάγγελμα του πρωθυπουργού  –με την ιδιότητά του για χρόνια φαρμακοποιού- τόνισε : «Το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο που είχαμε από την αρχή και θα έχουμε. Τώρα έχουν βγει και φάρμακα που καταπολεμούν τον κορωνοϊό. Πιστεύω όμως ότι έχει ξεφύγει από τους κυβερνώντες ο έλεγχος.  Άφησαν τα σχολεία τελείως ελεύθερα, έπρεπε να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση. Έχουμε πολλαπλάσιους νεκρούς π.χ από ό,τι η Γερμανία αναλογικά. Χωρίζουν τον κόσμο σε εμβολιασμένους-ανεμβολιάστους. Μου θυμίζει λίγο Τ. Όργουελ το «1984». Το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη δεν μου άρεσε, γιατί είναι σαν να λέει ότι όλοι φταίνε, πλην εμού. Ο ηγέτης ο σωστός παίρνει τις ευθύνες του».   


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής