breaking news Νέο

«Αναμνηστική δόση» μη ανάληψης ευθυνών… - Του Αλέκου Χατζηκώστα

«Αναμνηστική δόση» μη ανάληψης ευθυνών… - Του Αλέκου Χατζηκώστα

Ένα ακόμα διάγγελμα για μέτρα στο πλαίσιο της στρατηγικής που υπονομεύει την ουσιαστική προστασία του λαού από την πανδημία έκανε ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος ξανά τη χρεοκοπημένη «ατομική ευθύνη». Με άλλοθι το εμβόλιο, σε ένα ακόμα κυβερνητικό διάγγελμα δεν έγινε καμία αναφορά σε ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μόνιμες προσλήψεις, άνοιγμα νέων ΜΕΘ και επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων.

«Εκτός κάδρου» μένουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου ώστε να μη συνωστίζονται οι εργαζόμενοι, παραπέμποντας την αντιμετώπιση του προβλήματος απλά σε ένα «κυλιόμενο ωράριο», όταν όσοι χρησιμοποιούν ΜΜΜ έρχονται όλη μέρα αντιμέτωποι με τον εφιάλτη του συνωστισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μόνη αναφορά που έκανε στο δημόσιο σύστημα Υγείας ήταν η δέσμευσή του να προχωρήσει το «νέο ΕΣΥ» της περαιτέρω εμπορευματοποίησης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της «συνταγής» δηλαδή που έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία στο σημερινό χάλι, ενώ οι όποιες προσλήψεις γίνουν θα είναι για να μπαλωθούν προσωρινά τρύπες που δημιουργήθηκαν από τις αναστολές.

Την ώρα που ο λαός μας έχει ανάγκη από καθολικό πρόγραμμα δημόσιου - δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με εξαντλητική, προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέο λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους!

Την ώρα που χρειάζεται επίταξη των μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων Υγείας, η κυβέρνηση τους χρυσοπληρώνει και δείχνει την πυγμή της σε λίγους ιδιώτες γιατρούς!

Η επίταξη ορισμένων ιδιωτών γιατρών ή η "εθελοντική" τους ένταξη στα δημόσια νοσοκομεία είναι και δοκιμασμένο και χρεοκοπημένο επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης. Δεν έλυσε κανένα πρόβλημα όταν πρωτοεφαρμόστηκε, ούτε και τώρα πρόκειται να λύσει. Αντίθετα, δημιουργεί πολύ περισσότερα, αφού αφαιρεί γιατρούς που παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ τους εξαναγκάζει να εργαστούν σε συνθήκες που απαιτείται εμπειρία στην αντιμετώπιση σύνθετων περιστατικών και προσαρμογή στις ανάγκες λειτουργίας ενός τμήματος ή κλινικής δευτεροβάθμιου επιπέδου.

Χρησιμοποιεί την επίταξη ως αποπροσανατολιστικό βεγγαλικό, για να κρύψει την άρνησή της να προσλάβει μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές, για να δημιουργεί ακριβοπληρωμένη πελατεία στα "κοράκια" των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία, αξιοποιώντας τα χάλια των δημόσιων μονάδων Υγείας, που είναι και δικό της δημιούργημα.

Με αυτήν την αντιφατική πολιτική και την εγκληματική διαχείριση υπονομεύεται η προστασία από την πανδημία.

Αυτά τα στοιχεία διαπερνούν τη διαχείριση σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη και υπακούν μόνο στη λογική "τι συμφέρει την οικονομία".

Τα ψέματα τέλειωσαν. Μόνο λαός θα σώσει τον λαό, με τη διεκδίκηση και τον αγώνα για το δίκιο και τη ζωή του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής