breaking news Νέο

SuperLeague 2 : Μια Βέροια από τα παλιά

SuperLeague 2 : Μια Βέροια από τα παλιά

Μια ΒΕΡΟΙΑ από τα παλιά έκανε την εμφάνισή της την περασμένη Κυριακή το απόγευμα στο Στάδιο της πόλης μας, πήρε την δεύτερη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα και μέσα σε 90λεπτά κατάφερε να μετατρέψει τον προβληματισμό και την ανησυχία που είχε φωλιάσει τους προηγούμενους δύο – τρεις μήνες σε μια μερίδα οπαδών της, σε ενθουσιασμό και σιγουριά για την επίτευξη του φετινού της στόχου.

Δεν είναι μόνο η νίκη και οι τρεις βαθμοί που κέρδισε στο προχθεσινό της παιχνίδι η ΒΕΡΟΙΑ, είναι και η απάντηση που έδωσε με την απόδοσή της στους λίγους ανυπόμονους, που βιάστηκαν να αμφισβητήσουν το ρόστερ και την δουλειά που γίνετε καθημερινά στο γήπεδο.

Η ΒΕΡΟΙΑ κτίζει την ομάδα που θα κάνει περήφανους και πάλι τους φιλάθλους της και την κτίζει πάνω σε στέρεες βάσεις. Και όπως κάθε ομάδα που κτίζεται από τα θεμέλια, έτσι κι αυτή έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της.

Η προχθεσινή λοιπόν εντυπωσιακή πράγματι απόδοσή της, δεν πρέπει να αποτελέσει μέτρο σύγκρισης με αυτές που θα ακολουθήσουν, όπως δεν έλεγε τίποτε η μέτρια εικόνα του δεύτερου ημίχρονου στον αγώνα της πρεμιέρας με την Αριδαία και της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Νίκη Βόλου.

Δεν ήταν όμως μόνο η απόδοση της ΒΕΡΟΙΑΣ που το απόγευμα της Κυριακής έθελξε τους 700 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου της πόλης μας, ήταν και η γενικότερη εικόνα του αγώνα και δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή αν υποστηρίζαμε ότι έγιναν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της κατηγορίας, τουλάχιστον μέχρι το χρονικό σημείο που το σκορ παρέμενε σε ρευστό επίπεδο, γιατί μετά το 3-0, που διαμορφώθηκε στο 55' η ΒΕΡΟΙΑ, πολύ σωστά αφού αύριο Τετάρτη ακολουθεί ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι με την Β' ομάδα του ΠΑΟΚ έκανε συντήρηση δυνάμεων. Και σ' αυτό οφείλουμε να παραδεχθούμε, ότι βοήθησε και ο αντίπαλος, που έχοντας προφανώς πληροφορίες από την εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην συμπατριώτισσά του Νίκη, ότι πρόκειται για μια μέτρια ομάδα, δεν ήρθε με στόχο να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας, όπως κάνουν οι περισσότερες ομάδες όταν αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την ΒΕΡΟΙΑ, αλλά να πάρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς και μπήκε στο γήπεδο με φουλ επιθετικές βλέψεις. Και όταν αντιλήφθηκε ότι δεν είναι τα πράγματα όπως ακριβώς του τα είχαν πει, ήταν αργά να αλλάξει τακτική και το πλήρωσε με τρία γκολ και ευτυχώς που η ΒΕΡΟΙΑ έριξε ταχύτητα μετά το 55' αφού είχε εξασφαλίσει την νίκη, γιατί αν συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό, το σκορ σίγουρα θα ήταν μεγαλύτερο.

Στα πρώτα 10 λεπτά το παιχνίδι είχε ένα ξέφρενο ρυθμό με την μπάλα να πηγαινοέρχετει από την μία περιοχή στην άλλη, δίχως όμως να δημιουργηθεί η μεγάλη φάση. Μετά το 15' η ΒΕΡΟΙΑ έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ολυμπιακό Βόλου να μην έχει κατεβάσει ταχύτητα, να δυσκολεύεται όμως να μπει στην περιοχή της αντιπάλου του. Στο 17' είχαμε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Πόζογλου, που επέστρεψε στο αρχικό σχήμα της ενδεκάδας με πολύ καλή απόδοση εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, με τον Πασά να κάνει την κοντινή προβολή, να μην προλαβαίνει όμως στο τσαφ να σπρώξει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και έντεκα λεπτά αργότερα στο 28' έγινε το 1-0. Προηγήθηκε ωραίος συνδυσμός από δεξιά μεταξύ Μούργου και Μπουκουβάλα με τον τελευταίο να βγάζει την σέντρα πάρε – βάλε και τον Πασά με δυνατή κεφαλιά από κοντά να μην αφήνει περιθώρια στον αντίπαλο τερματοφύλακα να αντιδράσει γράφοντας το 1-0.

Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη λήξη του α' ημιχρόνου η ΒΕΡΟΙΑ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες δίχως όμως να καταφέρει να τις αξιοποιήσει. Ετσι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Βρέσκα που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα βρήκε την ΒΕΡΟΙΑ προηγούμενη με 1-0.

Στην επανάληψη η γηπεδούχος ομάδα συνέχισε να ψάχνει ένα δεύτερο τέρμα για να κλειδώσει την νίκη της και το βρήκε και πάλι με τον Πασά που εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε στο 51' ο Πεταυράκης (ανατράπηκε από τον Γραικό) και τέσσερα λεπτά αργότερα στο 55' ο Σκόνδρας με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μούργου διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Μετά το 3-0, όπως ήταν φυσικό η ΒΕΡΟΙΑ κατέβασε ταχύτητα, δίχως όμως να χάσει την ποιότητα στην απόδοσή της.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ημαθιώτης Γιώργος Βρέσκας που εδώ και τρία χρόνια έχει μεταγραφεί στην ΕΠΣ Πιερίας, δίχως λάθη με βοηθούς τον Κορωνά από τον Πειραιά και τον Διπλάρη από την Καρδίτσα.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (58' Ράμος), Γαβριηλίδης (76' Περδίκης), Μούργος (58' Φοφανά), Πόζογλου (76' Ντίνας), Γιακουμάκης, Πασάς (63' Ισαακίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Γραικός (85' Χασέκ), Να, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Κατσούκης (62' Μαρκοπουλιώτης), Σκοπελίτης, Κόλα (85' Χατζής), Κουντουριώτης (66' Σουλεϊμάν), Μπάτροβιτς (85' Ντουάρτε), Βερνάδος.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΕΡΟΙΑ – Ολυμπιακός Β.      3-0

Ολυμπιακός Β. - Λάρισα        1-0

Πανσερραϊκός – Τρίκαλα       1-1

Ηρακλής – ΠΑΟΚ Β.     0-0

Καρδίτσα – Αριδαία        4-0

Πιερικός – Καβάλα 7-0

Ξάνθη – Θεσπρωτός       1-0

Ρεπό: Απόλλων Λ.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής