breaking news Νέο

Φ.Καραβασίλης : «Πρέπει να έλθουν μαζικά να ψηφίσουν οι δικηγόροι ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, για να κρατήσουμε το δικηγορικό σύλλογο, που είναι το σπίτι μας, δυνατό»

Φ.Καραβασίλης : «Πρέπει να έλθουν μαζικά να ψηφίσουν οι δικηγόροι ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, για να κρατήσουμε το δικηγορικό σύλλογο, που είναι το σπίτι μας, δυνατό»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα», με τον Αλέκο Χατζηκώστα, έδωσε ο Φώτης Καραβασίλης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, τη Δευτέρα 22/11.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σημασία των εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο, τόνισε : «Έχει μεγάλη σημασία και αξία να υπάρχουν συλλογικά όργανα. Ιδιαίτερα σήμερα, που κάποια πράγματα φαίνονται να είναι προαποφασισμένα για το που πάμε, που βρισκόμαστε και τι θα γίνει περαιτέρω και να μην μπορείς να διεκδικήσεις απολύτως τίποτε. Λέω και στους νεότερους ότι στην προκειμένη περίπτωση ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι το σπίτι μας και γι’ αυτό στις εκλογές θα πρέπει όλοι να συμμετέχουν μαζικά και ανεξάρτητα από πρόσωπα να στηρίξουν το θεσμό. Να δούμε πώς θα πάμε σε μία καλύτερη εποχή για τη δικηγορία και τη δικαιοσύνη, γιατί η Δικαιοσύνη στις δύσκολες αυτές εποχές είναι και γι’ αυτήν δύσκολα τα πράγματα. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να εξυπηρετεί τον πολίτη και μόνο αυτόν και όχι ιδιωτικά συμφέροντα, μεγάλες επιχειρήσεις, τους οικονομικά δυνατούς».   

Σε σχέση με τον απολογισμό του -ως Πρόεδρος- υπογράμμισε : «Ήταν τιμή που με ψήφισαν οι συνάδελφοί μου και μ’ ανέδειξαν ως πρόεδρο. Θεωρώ ότι όσο μπόρεσα, έβαλα όλες μου τις δυνάμεις για να το τιμήσω αυτά τα 4 χρόνια. Αν και θεωρώ ότι δεν είναι 4, δεν θέλω όμως να κριθώ ως έχων τετραετή θητεία, αλλά διετή, γιατί τα τελευταία 2 περίπου χρόνια, λόγω πανδημίας, οι δυνατότητες ήταν ελάχιστες, ακόμη και να είσαι απλός διαχειριστής υγειονομικής κρίσης. Ό,τι μπόρεσα να κάνω, τα έκανα κυρίως στα πρώτα 2 χρόνια. Εκεί προσπάθησα να πάρω κάποια μέτρα, για να βελτιώσω την καθημερινότητα των συναδέλφων μου – αυτό είναι το κύριο που μπορεί να κάνει κάποιος πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου της περιφέρειας- κακά τα ψέματα όμως, τα μεγάλα θέματα και οι μεγάλες αποφάσεις κρίνονται στη Αθήνα, που έχει 25.000 δικηγόρους και οι υπόλοιποι 20.000 βρισκόμαστε σε ολόκληρη τη χώρα. Με τις λίγες δυνατότητες νομίζω ότι μπόρεσα να κάνω αρκετά πράγματα, για να βελτιώσω την καθημερινότητα των συναδέλφων μου. Έκανα μεγάλα βήματα, αφενός στο κομμάτι της ψηφιακής δικηγορίας – Δικαιοσύνης, γιατί μπαίνουμε πια σε νέες εποχές και αφετέρου βγήκε ο Σύλλογος προς τα έξω, για να δείξουμε ότι οι Δικηγόροι είναι μέλη της κοινωνίας αυτής. Τοποθετήθηκα σε μεγάλα ζητήματα εθνικά, κοινωνικά και βοήθησα να γίνουν και κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, γιατί θεωρώ ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος- ως ο πρώτος επιστημονικός σύλλογος- θα πρέπει να συμμετέχει και σε τέτοιες εκδηλώσεις».

Και τέλος απάντησε στο γιατί ζητά ξανά τους συναδέλφους να τον ψηφίσουν ως εξής: «Ουσιαστικά λειτούργησα μόνο την πρώτη διετία. Τη δεύτερη διετία έβγαινα και προσπαθούσα να αναδείξω ζητήματα, είχαμε κλειστά δικαστήρια, οι δικηγόροι δεν είχαν λεφτά να ζήσουν, άλλα επαγγέλματα πήραν αποζημιώσεις ενώ εμείς με κλειστά δικαστήρια δεν πήραμε λεφτά. Πρέπει να μου δοθεί ο χρόνος και η δυνατότητα για να κάνω πράγματα που οραματίστηκα ως πρόεδρος (υπήρξε και 7 χρόνια αντιπρόεδρος). Είμαι σε μία ηλικία εξάλλου, που μόνο να δώσω μπορώ. Θέλω να προσφέρω στους συναδέλφους όσο μπορώ και ν’ ανοίξω το δρόμο στους νεότερους να προχωρήσουν. Πρέπει να έλθουν μαζικά να ψηφίσουν οι Δικηγόροι ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, για να κρατήσουμε το Δικηγορικό Σύλλογο, που είναι το σπίτι μας, δυνατό».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής