breaking news Νέο

Γ. Χατζόγλου : «Κατεβαίνουμε με μόνο γνώμονα τους δικηγόρους και όχι κάποιο πολιτικό χρίσμα»

  • Γ. Χατζόγλου : «Κατεβαίνουμε με μόνο γνώμονα τους δικηγόρους και όχι κάποιο πολιτικό χρίσμα»
  • Γ. Χατζόγλου : «Κατεβαίνουμε με μόνο γνώμονα τους δικηγόρους και όχι κάποιο πολιτικό χρίσμα»
  • Γ. Χατζόγλου : «Κατεβαίνουμε με μόνο γνώμονα τους δικηγόρους και όχι κάποιο πολιτικό χρίσμα»
  • Γ. Χατζόγλου : «Κατεβαίνουμε με μόνο γνώμονα τους δικηγόρους και όχι κάποιο πολιτικό χρίσμα»
  • Γ. Χατζόγλου : «Κατεβαίνουμε με μόνο γνώμονα τους δικηγόρους και όχι κάποιο πολιτικό χρίσμα»

Τους βασικούς άξονες του προγράμματός του για τις προσεχείς δικηγορικές εκλογές και τους 10 υποψήφιους συμβούλους του παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ, ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Γεώργιος Χατζόγλου, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με μόνο γνώμονα τους δικηγόρους και όχι κάποιο ιδεολογικό πρόσημο, ο κ. Χατζόγλου τόνισε πως : «Η ομάδα μας κατεβαίνει στο στίβο των εκλογών χωρίς εκλογικό όνομα, δεν έχουμε ταμπέλα. Τα πιστεύω μας δεν έχουν όνομα και δεν είμαστε ούτε πολιτική οργάνωση, ούτε παράταξη, ούτε κόμμα, ανεξάρτητα από το πως κάποιοι καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα θα τον τοποθετούσαν στο πολιτικό φάσμα», δηλώνοντας πως είναι ευπρόσδεκτη η βοήθεια προς τον κλάδο από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ο κ. Χατζόγλου τόνισε παράλληλα προς το πρόγραμμα του συνδυασμού του έχει σαφείς θέσεις για την εύρυθμη και ορθή λειτουργία του κλάδου, που έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα και την άσκηση του λειτουργήματος και παρότι οι δυνατότητες ενός επαρχιακού συλλόγου είναι περιορισμένες ως προς την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μελών του και την ανάδειξη των θέσεών του στην κεντρική διοίκηση, ωστόσο είναι μεγάλες σε τοπικό επίπεδο. Δηλώνοντας κατά την άποψή του πως όσοι θέλουν να ασχοληθούν με το Δικηγορικό Σύλλογο, θα πρέπει να είναι πρόσωπα με αυταπάρνηση για το κοινό καλό.

 

Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες του συνδυσμού του κ. Χατζόγλου είναι :

• Η αποκατάσταση του κύρους μας και η απαλοιφή της πολιτικής και κοινωνικής απαξίωσης του επαγγέλματος, για την οποία φέρουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας.

• Η εν γένει τήρηση του κώδικα δεοντολογίας μεταξύ των συναδέλφων.

• Η τήρηση ενός κοινά αποδεκτού ελάχιστου αμοιβολογίου και η καθιέρωση της νόμιμης αμοιβής της νομικής συμβουλής, με πρακτικά εφαρμόσιμες διαρκείς παρεμβάσεις.

• Η οικονομική στήριξη των νέων συναδέλφων μέσω ελαφρύνσεων και καταργήσεων κάποιων δαπανών.

• Η στήριξη των νέων οικογενειών και δη των συναδέλφων με νέα μέλη στις οικογένειές τους, η για το σκοπό αυτόν συνεργασία με παιδικούς σταθμούς της περιοχής, η παροχή επιστρεπτέας οικονομικής στήριξης κ.α.

• Η περαιτέρω ψηφιακή εκσυγχρόνιση του Συλλόγου μας, η πλήρης διασύνδεση των Δικαστηρίων του Νομού μας με τα ολοκληρωμένα συστήματα Ο.Σ.Δ.Δ.Υ./soln κλπ., η εναρμόνιση και η ομαλή προσαρμογή μας στις επιταγές της ψηφιακής δικηγορίας.

• Η απαιτούμενη αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της ανταγωνιστικότητας των μελών μας, με παροχή γνώσης και βοήθειας, με οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης, στοχεύοντας στην αύξηση του εισοδήματος των μελών μας και ειδικά των νέων συναδέλφων.

• Η διατήρηση της υφιστάμενης αλλά και η εκμετάλλευση της νέας δικηγορικής ύλης (π.χ. ηλεκτρονικές πλατφόρμες κλπ.), ειδικά αυτής που χάνεται αλλά και θα χαθεί προς συναδέλφους άλλων συλλόγων και επαγγελματίες άλλων κλάδων.

• Η δημιουργία ηλεκτρονικής τράπεζας νομικής ενημέρωσης με υποδείγματα δικογράφων, αποφάσεις κ.α.

• Η αναβάθμιση και ανανέωση της βιβλιοθήκης μας και η εξέλιξη της και σε ψηφιακή μορφή.

• Η δημιουργία επιστημονικών ομάδων εργασίας, επιστημονικών εργαστηρίων, πιλοτικών εικονικών δικών, καθώς και η περιοδική ενημέρωση των συναδέλφων επί νομικών θεμάτων.

• Η δημιουργία μόνιμης επιτροπής με σκοπό τη σύνταξη προτάσεων - σύντομων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε επίκαιρα και μελλοντικά θέματα που άπτονται του νομικού επαγγέλματος.

• Η διεξαγωγή νομικών επιστημονικών ημερίδων/συνεδρίων πανελλήνιας εμβέλειας με στόχο την επιμόρφωση των μελών μας και την ανάδειξη του Πρωτοδικείου και του Συλλόγου μας.

• Η ρύθμιση της αλληλεπίδρασης των Δικηγόρων με τις Δημόσιες Υπηρεσίες, κτηματολόγιο κτλ. με στόχο την ομαλή και σύμφωνη με το νόμο εξυπηρέτηση του Σώματος, χωρίς να γίνονται ανεκτές παρεκκλίνουσες του νόμου και της κοινής λογικής συμπεριφορές υπαλλήλων όλων των βαθμίδων, που αγνοούν, ηθελημένα ή μη, τις νόμιμες διατάξεις, ωράρια και διαδικασίες, με κανόνα την καταρχήν ευγενική υπόδειξη των ισχυουσών διατάξεων με παρέμβαση των μελών του Δ.Σ. κι εάν απαιτηθεί, τη σύγκρουση με κάθε νόμιμο και ενδεδειγμένο τρόπο.

• Η ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ του ΔΣΒ μέσω αρθρογραφίας στα ΜΜΕ για τα επίκαιρα και φλέγοντα ζητήματα της κοινωνίας.

• Η δημιουργία από το ΔΣΒ κέντρου εκπαίδευσης υποψηφίων διαμεσολαβητών, με σκοπό την εκπαίδευση υποψηφίων από όλη την επικράτεια, την ανεύρεση βέλτιστης λύσης των μελών μας που θέλουν να ασχοληθούν με το θεσμό, με παράλληλη οικονομική στήριξη (έσοδα) του Συλλόγου μας μέσα από τη λειτουργία του κέντρου αυτού.

• Η αναβάθμιση των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθούν δεξιότητες των μελών μας και θα συσφίξουν τις σχέσεις μας.

 

Υποψήφιος Πρόεδρος

Γεώργιος Κυρ. Χατζόγλου

 

Υποψήφιοι Σύμβουλοι

1. Σοφία Ζεϊμπέκη

2. Στέφανος Καλιάνης

3. Κωνσταντίνος Καπανίδης

4. Νικόλαος Λιάπης

5. Μαρία (Μιρέλα) Ορτανζόγλου

6. Νικόλαος Παπαγιάννης

7. Θωμάς Παπαδόπουλος

8. Νικόλαος Τριανταφυλλίδης

9. Λάζαρος Τσαβδαρίδης

10. Μαρία Φάκα


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής