breaking news Νέο

Εδέσσης Ιωήλ : «Η αδερφή μου δεν πέθανε από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αλλά από επιπλοκές του...κορωνοϊού»!

Εδέσσης Ιωήλ : «Η αδερφή μου δεν πέθανε από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αλλά από επιπλοκές του...κορωνοϊού»!

Στροφή 180 μοιρών στα όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι η αδερφή του πέθανε εξαιτίας των επιπλοκών του εμβολίου του κορωνοϊού, λέγοντας πλέον ότι ήταν ανεμβολίαστη, νόσησε και κατέληξε από επιπλοκές του ιού, έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Αλμωπίας και Πέλλης κ. Ιωήλ. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, αναφέρονται τα εξής :
Σε πρόσφατη προφορική συνέντευξή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ εν τη ρύμη του λόγου αναφερόμενος σε πρόσωπο του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος (της αδελφής του), που νόσησε και κατέληξε από τις παρενέργειες του κορωνοϊού, χρησιμοποίησε εκ παραδρομής τη λέξη «εμβόλιο». Αυτή η διατύπωση άφησε να εννοηθεί, ότι αιτία θανάτου ήταν οι παρενέργειες του εμβολίου. Διαδόθηκε μάλιστα και στο διαδίκτυο. Συνεπώς διευκρινίζουμε:

1. Το εν λόγω πρόσωπο ουδέποτε έκανε εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Νόσησε το Νοέμβριο του 2020 από τον κορωνοϊό και μετά την έξοδο από το νοσοκομείο ο θάνατός του επήλθε από τις συνέπειες – παρενέργειες της νόσου (παράλυση κάτω άκρων και αλλεπάλληλες θρομβώσεις) μερικούς μήνες μετά. Όπως δυστυχώς συνέβη και σε πολλούς άλλους νοσήσαντες.
2. Πάγια θέση του Σεβασμιωτάτου, την οποία επαναλαμβάνει συνεχώς από την έναρξη της δυνατότητος προληπτικού εμβολιασμού για το θανατηφόρο ιό, είναι ότι η επιλογή του εμβολιασμού δεν είναι θέμα πίστεως, αλλά ζήτημα της ιατρικής επιστήμης. Συνεπώς θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τη συμβουλή ιατρού, που γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό μας.

 

Θετική η στάση του Σεβασμιωτάτου. Μακάρι να παραδειγματιστούν από τα λόγια του και οι αρνητές ιερείς και ιερομόναχοι, που είναι ουκ ολίγοι στη Μητρόπολή του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής