breaking news Νέο

Πληρώνει ο ΕΛΓΑ στις 3 και 23 Δεκεμβρίου αποζημιώσεις για πορίσματα παγετού

Πληρώνει ο ΕΛΓΑ στις 3 και 23 Δεκεμβρίου αποζημιώσεις για πορίσματα παγετού

Σε δύο μεγάλες πληρωμές αποζημιώσεων θα προχωρήσει άμεσα ο ΕΛΓΑ, στις 3 και 23 Δεκεμβρίου, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, στη συνάντηση που είχε με παραγωγούς του Τυρνάβου.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος αναγνώρισε την αναγκαιότητα για κάλυψη των ζημιών και τόνισε ότι, δεδομένης της έκτασης και της έντασης των ζημιών φέτος, η πολιτεία έλαβε γρήγορες και γενναίες πρωτοβουλίες για προκαταβολές και αποζημιώσεις στο 100% για τους πληγέντες.

Υπενθύμισε ότι ο Οργανισμός μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις πρωτόγνωρης έκτασης ζημιές μετά και την αναδρομική καταβολή της κρατικής εισφοράς στον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που εκκρεμούσε την τελευταία δεκαετία.

Όπως ανακοίνωσε, θα υπάρξουν δύο μεγάλες πληρωμές από τον ΕΛΓΑ πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, μια στις 3 και μια 23 Δεκεμβρίου, με την προϋπόθεση, όμως, της ύπαρξης των πορισμάτων στο πληροφοριακό σύστημα -διαδικασία που γίνεται από τα υποκαταστήματα και καταλήγει σε πληρωμή μετά τον έλεγχο από την κεντρική υπηρεσία. Τόνισε, μάλιστα, ότι, αν δεν υπάρχει εκκρεμότητα με τα πορίσματα, θα υπάρξουν και εξοφλήσεις!

Τέλος, σημείωσε ότι καταβάλλεται κάθε ενέργεια, προκειμένου να πληρωθούν έγκαιρα αποζημιώσεις και για τις καλλιέργειες που έπαθαν ζημιά από τον παγετό στο προανθικό στάδιο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής