breaking news Νέο

Ποιά είναι η τηλεοπτική συμφωνία με την ΕΡΤ;

Ποιά είναι η τηλεοπτική συμφωνία με την ΕΡΤ;

Τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή και τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της Super League 2, από την περασμένη Τρίτη το βράδυ τυπικά και ουσιαστικά, αφού υπογράφηκε και το σχετικό συμβόλαιο, ανήκουν στην Δημόσια Τηλεόραση. Την επομένη το απόγευμα (Τετάρτη) μάλιστα η ΕΡΤ3 έκανε πρεμιέρα με τον αγώνα του ΠΑΟΚ Β' με την ΒΕΡΟΙΑ.

Τι όμως προβλέπει το συμβόλαιο που υπογράφηκε μεταξύ της διοίκησης της ΕΡΤ και της SL2;

Το ποσό που θα εισπράξουν όλες οι ομάδες ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει όμως ένα έξτρα μπόνους που θα μοιραστούν οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η μέχρι και την 11η θέση των δύο ομίλων. Συνολικά δηλαδή 22 ομάδες και το οποίο ανέρχεται στο 1,2 εκατομμύρια.

Προς τιμήν τους οι τέσσερις ΠΑΕ της Super League 1, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα με τις δεύτερες ομάδες τους εκδήλωσαν την προθυμία τα χρήματα που τους αντιστοιχούν, να τα καταθέσουν στο ταμείο της SL2.

Αν υπολογίσουμε το μπόνους των 1,2 εκατομμυρίων που θα εισπράξουν οι ένδεκα πρώτες κάθε ομίλου, τότε το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε ομάδα από τις πρώτες 11 των ομίλων, είναι 130.000 περίπου ευρώ.

Οσον αφορά το ποσό από τις στοιχηματικές εταιρίες σύμφωνα με αυτά που προβλέπει ο νόμος θα είναι μέχρι 7,5 εκ. για την SL2. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι οποιαδήποτε ποσό κάτω των 7,5 εκατομμυρίων. Αρα εδώ δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτα ακόμη σίγουρο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής