breaking news Νέο

Επιστρέφει στην Ελλάδα, 47 χρόνια από τον ηρωικό θάνατό του, ο Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Κόκκας

Επιστρέφει στην Ελλάδα, 47 χρόνια από τον ηρωικό θάνατό του, ο Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Κόκκας

Επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 47 χρόνια τα οστά επτά αγνοουμένων, που τα ίχνη τους είχαν χαθεί το 1974 στην Κύπρο. Μεταξύ τους και ο Συνταγματάρχης Κόκκας Κωνσταντίνος, η οικογένεια του οποίου είναι από τη Νάουσα.

Χθες Πέμπτη,  τελέστηκε στην Κύπρο επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες μας και κατόπιν μεταφέρθηκαν με στρατιωτικό αεροπλάνο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, κ. Χαρδαλιά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, κ. Φλώρου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου. Οι Ένοπλες Δυνάμεις τίμησαν τον ηρωικό του αγώνα με την ονοματοδοσία του στρατοπέδου στη Λεπτοκαρυά. «Πατέρα...Ήρθε η ώρα της επιστροφής σου. Τώρα πια θα σ έχουμε κοντά μας», η αναφορά της κόρης του Λένας Κόκκα, που υπηρετεί ως πολιτικό προσωπικό τις Ένοπλές μας Δυνάμεις.

«Δεν γνώρισα το χάδι του, δεν άκουσα τη φωνή του, τη μορφή του, αλλά με φτάνει η αγάπη του για την πατρίδα. Η αδελφή μου θυμάται κάτι, αλλά όχι και πολλά. Η μητέρα μου θυμάται τα πάντα. Νιώθουμε μεγάλη τιμή για τον πατέρα μας, για τη λεβεντιά του, το ήθος που υπέδειξε, την αυτοθυσία του, ήταν παλικάρι 37 ετών. Πριν χρόνια, στα στοιχεία που είχε δώσει η μητέρα μου ήταν πως φορούσε συνεχώς τη βέρα του και ένα ρολόι. Βρέθηκε το ρολόι», δηλώνει, συγκινημένη, η κυρία Κόκκα. Η κηδεία του ήρωα Αρχιλοχία Κόκκα, που μετά θάνατον έλαβε το βαθμό του Συνταγματάρχη, θα γίνει στη γενέτειρά του, στο Πέτα της Άρτας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής