breaking news Νέο

Λύση στο ζήτημα της υπαίθριας διαφήμισης στο Δήμο Βέροιας στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας

Λύση στο ζήτημα της υπαίθριας διαφήμισης στο Δήμο Βέροιας στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας

Δύο τακτικά θέματα και ένα έκτακτο που τέθηκε, περιελάμβανε η ατζέντα της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας την Τρίτη (στις 19.30 μ.μ.), η οποία και διεκπεραιώθηκε σε σύντομο χρόνο.

Τα παρόντα μέλη (Βασίλης Αρσενάς, Συρμούλα Τζήμα, Δημήτρης Τσιάνος, Κώστας Κεφαλίδης, Νένα Γεωργιάδου, Δημήτρης Μπρανιώτης και με την Ελένη Γκόγκα να συντονίζει τη διαδικασία) προχώρησαν στην έγκριση της χορήγησης αδείας, για παράταση του ωραρίου λειτουργίας μουσικής – μουσικών οργάνων χαμηλής ισχύος στο Νταρλακώστα Νικόλαο για το κατάστημά του στην οδό Αντ. Τσούπελη στη Βέροια, ενώ γνωμοδότησαν θετικά για τον καθορισμό χώρων υπαίθριας διαφήμισης. Συγκεκριμένα, το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας κλήθηκε να γνωμοδοτήσει (όπως και έπραξε και αποφάνθηκε θετικά) για την επικαιροποίηση – τροποποίηση της κατηγορίας: β) Διαφημιστικά πλαίσια για αφισοκόλληση στα πεζοδρόμια, της υπ' αριθμ. 225/2006 κανονιστικής απόφασης Δ.Σ. Βέροιας, η οποία τροποποιήθηκε με την 369/2010 κανονιστική απόφαση του Δ.Σ. επικαιροποιώντας από το σύνολο των παραγράφων της τα παρακάτω σημεία: Β) Διαφημιστικά πλαίσια για αφισοκόλληση στα πεζοδρόμια.

Β) i) Θέσεις με διαφημιστικά πλαίσια

- Περιοχή Παπάγου δίπλα στη στάση (πρώην θέση 11) τεμ. (2),

- Πλατεία Καλλιθέας (πρώην θέση 40) τεμ. (1),

- Στη συμβολή των οδών Βερόης και Δήμητρας (πρώην θέση 44) τεμ. (1),

- Στην οδό Δήμητρας (γέφυρα Μπαρμπούτας) (πρώην θέση 45) τεμ. (3),

- Ακροπόλεως και Αμπελοκήπων (5ο Δημοτικό) (πρώην θέση 46) τεμ. (1),

- Ακροπόλεως στα καφενεία (πρώην θέση 48) τεμ. (2),

- Οδός Κοντογεωργάκη και Παστέρ (πρώην 54 τεμ. (3)

Σύνολο 13 τμχ.

Β) ii) Θέσεις όπου θα επανατοποθετηθούν από την Τεχνική Υπηρεσία διαφημιστικά πλαίσια (τα οποία είχαν αφαιρεθεί, λόγω της αστικής ανάπλασης):

- Στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ελιάς, δίπλα από το κατάστημα «ALL DAY» (πρώην θέση 1) (τεμ.1),

- Στην οδό Ελιάς: Δίπλα από το κατάστημα «ΜERCATO» (πρώην θέση 2) (τεμ. 1),

- Στην οδό Ελιάς: Ελιάς 5 (λίγο πιο πάνω από το περίπτερο Ηλιάδη) (πρώην θέση 3) (τεμ. 3),

- Στην οδό Ελιάς: Στο κατάστημα «Beluga» (πρώην θέση 4) (1 τεμ.),

12. - Στην οδό Ανοίξεως: Μπροστά από το πρώην «Magenta» (Αρχοντικό Κάλφογλου) (πρώην θέση 6) (τεμ. 2).

13. - Στην οδό Πιερίων: Απέναντι από την Εθνική Τράπεζα (πρώην θέση 7), (τεμ. 1),

14. - Στην οδό Βενιζέλου: Στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου (πρώην θέση 14) (τεμ. 2),

15. - Στην οδό Μητροπόλεως: Στην εκκλησία του Χριστού (πρώην θέση 27) (τεμ. 1),

16. - Στην οδό Μητροπόλεως: Στην εκκλησία δίπλα στις Καμάρες (πρώην θέση 30) (τεμ. 1),

17. - Στην οδό Μητροπόλεως: Μητροπόλεως 4, μπροστά στο παρακάτω (πρώην θέση 31) (τεμ. 1),

18. - Στην πλατεία Ρακτιβάν: Απέναντι από το κατάστημα Κριαρά (πρώην θέση 35) (τεμ. 2).

• Σημειωτέον, ότι τα διαφημιστικά πλαίσια αυτά δεν επιτρέπεται να είναι φωτιζόμενα και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εναρμονισμένα με τις διατάξεις του άρθρου 3 της ΚΥΑ 52138/2003. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναγραφόμενα στην υπ' αριθμ. 225/2006 και 369/2010 κανονιστικές αποφάσεις του Δ.Σ. Βέροιας.

 

Έκτακτο θέμα

• Σ' ό,τι αφορά στο έκτακτο θέμα, αυτό είχε να κάνει μ' ένα αίτημα του Διευθυντή του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Βέροιας, κ. Παπαγεωργίου, για τη χορήγηση της πλατείας Δημαρχείου την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και τις ώρες από 8 π.μ. έως 5 μ.μ., στην οποία θα πραγματοποιήσει τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, όπου πρόκειται να στηθεί ένα bazzar προϊόντων, που δημιούργησαν τα παιδιά του σχολείου.

• Τέλος, προημερησίας διάταξης, ο κ. Κώστας Κεφαλίδης έθεσε θέμα (από πληροφορίες που έχει ο ίδιος) περί πραγματοποίησης Λαϊκής Αγοράς από πωλητές την παραμονή των Χριστουγέννων (Κυριακή 24 Δεκεμβρίου). Πράγμα που – όπως είπε – τον βρίσκει αντίθετο, για το λόγο ότι αφενός δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο από τις διατάξεις του νόμου και αφετέρου (με το όποιο κυκλοφοριακό πρόβλημα θα δημιουργηθεί στην πόλη, επιπλέον) ότι θα πρέπει να στηριχθούν τα εμπορικά καταστήματα.

Ζητώντας συνάμα το εν λόγω θέμα να μπει σε συζήτηση στο συμβούλιο της Δ.Κ., το οποίο και θα πάρει μία απόφαση, που θα την προωθήσει στο Δ.Σ. Βέροιας. Με τον κ. Κεφαλίδη στάθηκαν σύμφωνοι η κ. Τζήμα και ο Μπρανιώτης. Πλην όμως, η πρόεδρος κ. Γκόγκα δεν έδειξε να συμμερίζεται κάτι τέτοιο, επισημαίνοντας πως «από τη στιγμή που δεν έχουμε κάποιο επίσημο έγγραφο στα χέρια μας, δεν μπορούμε να προβούμε σε μια κίνηση σαν και αυτή» και η συζήτηση επ' αυτού να μένει εκεί.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής