breaking news Νέο

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Δυστυχώς στις μέρες μας αλλά και ειδικότερα το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ολοένα και αυξανόμενων περιστατικών βίας κατά των γυναικών. Η σημερινή μέρα έρχεται να θυμίσει σε όλους μας ένα υπαρκτό κοινωνικό φαινόμενο που λαμβάνει εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις και στην ελληνική κοινωνία.

Η 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, δείχνει το δρόμο σε όσες βιώνουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης, να πουν όχι στη σωματική, σεξουαλική ή λεκτική καταπίεση την οποία ανέχονται. Βία που έχει αυξηθεί κατακόρυφα εξαιτίας και των μέτρων του εγκλεισμού που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό διασποράς της πανδημίας.

Στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Βέροιας που συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2013 για να βοηθήσει εκείνες που δέχονται ή κινδυνεύουν να υποστούν βία, έχουν απευθυνθεί συνολικά 665 γυναίκες εκ των οποίων οι 95 από τον Ιανουάριο του 2021, στην πλειονότητά τους για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Παράλληλοι οι κοινωνικές δομές του Δήμου Βέροιας (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας) βρίσκονται κοντά σε όσες αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, αναδεικνύοντας πολλές φορές σοβαρά θέματα καθημερινότητας.

Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών δεν γνωρίζει ηλικία, κοινωνική τάξη ή χρώμα και αφορά ανεξαιρέτως όλους τους λαούς και πολιτισμούς. Μπορεί να συμβεί σε κάθε γυναίκα και οικογένεια. Γι’ αυτό η σημερινή μέρα που καθιερώθηκε από Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών είναι ευκαιρία να σπάσει η σιωπή, τα δεσμά του φόβου και της ενοχής για το καλύτερο αύριο των γυναικών και εν γένει της κοινωνίας μας.

 

Ο Δήμαρχος Βέροιας

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής