breaking news Νέο

Eνισχύονται Συνεταιρισμοί και Επιχειρήσεις για τις ζημίες που υπέστησαν λόγω των ανοιξιάτικων παγετών

  • Eνισχύονται Συνεταιρισμοί και Επιχειρήσεις για τις ζημίες που υπέστησαν λόγω των ανοιξιάτικων παγετών
  • Eνισχύονται Συνεταιρισμοί και Επιχειρήσεις για τις ζημίες που υπέστησαν λόγω των ανοιξιάτικων παγετών

Eνισχύονται Συνεταιρισμοί και Επιχειρήσεις για τις ζημίες που υπέστησαν λόγω των ανοιξιάτικων παγετών, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ. Όπως δήλωσε σχετικά ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης : 

«Ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης των επιχειρήσεων που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, οι οποίες επιτάθηκαν από φυσικές καταστροφές που εκδηλώθηκαν εντός του έτους 2021, προβλέπει Υπουργική Τροπολογία, που κατατέθηκε σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που συζητείται σήμερα στη Βουλή!

Από τις δεσμεύσεις στην πράξη η Κυβέρνηση της ΝΔ, για να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα της αποζημίωσης συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών, ιδιωτικών επιχειρήσεων εμπορίας νωπών φρούτων και λαχανικών, των κονσερβοποιών αλλά και των μεταφορέων αγροτικών προϊόντων από τους ανοιξιάτικους παγετούς.

Δικαιώνονται έτσι στην πράξη οι συνεχόμενες προσπάθειες που καταβάλαμε μαζί με εκπροσώπους του επιχειρηματικού και του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας όλους αυτούς τους μήνες προς αυτή την κατεύθυνση, με κοινή παρουσία και πίεση στα αρμόδια κέντρα των αποφάσεων».

Στελέχη του συνεταιριστικού κινήματος χαρακτηρίζουν ως θετική την τροπολογία, η οποία θα λειτουργήσει ως πλαίσιο εξειδίκευσης των απαιτούμενων δράσεων και μέτρων, που θα δώσουν την απαιτούμενη ανάσα στις χειμαζόμενες συνεταιριστικές, αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, που επλήγησαν και αυτές οικονομικά από τον παγετό.


Λ.Τσαβδαρίδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής