breaking news Νέο

«Ο Τρωικός Πόλεμος», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Ο Τρωικός Πόλεμος», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Στην γοητευτική μυθιστορία των Αριστείδη Κεσόπουλου και Γιώργου Σκιάδη «Ο Τρωικός Πόλεμος» (Εκδ. Μαλλιάρης-Παιδεία, Θεσσαλονίκη 2005), παρακολουθούμε τα συγκλονιστικά επεισόδια ενός πολέμου, που η μυθική του διάσταση σφράγισε την Παγκόσμια Λογοτεχνία.

Ο Συγγραφέας Αριστείδης Κεσόπουλος και ο Λογοτέχνης Γιώργος Σκιάδης, κάνοντας χρήση της «Ιλιάδας» του Ομήρου, αλλά κι άλλες παρεμφερείς πηγές από την Μυθολογία των Ελλήνων, μεταφέρουν στην νεοελληνική το συγκλονιστικό Έπος. Με γλώσσα γλαφυρή και κατανοητή παρουσιάζεται ο μύθος, ώστε ο αναγνώστης διαβάζει ευχάριστα την εξιστόρηση ενός πολέμου, με καθαρά τρόπο λογοτεχνικό.

Στο χρηστικό αυτό βιβλίο εξιστορούνται τα αίτια και η προετοιμασία του Πολέμου, η πολιορκία της Τροίας και τα κατορθώματα των Ηρώων, και η επιστροφή των Ελλήνων στην πατρίδα τους. Παρότι μας είναι γνωστό το τέλος αυτής της ιστορίας, οι δύο Συγγραφείς κατορθώνουν με την ρέουσα διήγησή τους, να αναδείξουν την δραματική πλοκή του Αθάνατου Έπους, και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής