breaking news Νέο

Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές, τον παγετό και τα ακραία καιρικά φαινόμενα»

Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές, τον παγετό και τα ακραία καιρικά φαινόμενα»

Με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, την οποία εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ανοίγει ο δρόμος για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα μέσα στο 2021.

 

Το συγκεκριμένο μέτρο έχει ως άμεσα ωφελούμενες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον παγετό, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές και όπως τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, με την τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσής αυτών των επιχειρήσεων μέσω του προσωρινού πλαισίου κρατικής ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης.

 

Το μέτρο στοχεύει στη στήριξη επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Εύβοιας και σε άλλες περιοχές της χώρας αλλά και στη στήριξη επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδας, που επλήγησαν από τον παγετό.

 

Ο Υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «τα ποσά που θα χορηγηθούν  είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση, το Δημόσιο και τα πιστωτικά ιδρύματα.»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής