breaking news Νέο

Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη Μποτσουάνα, "μπλόκο" σε πτήσεις από χώρες τις Αφρικής

Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη Μποτσουάνα,

Με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την απειλή και της νέας αφρικανικής μετάλλαξης, στο τραπέζι των ειδικών επανέρχεται η συζήτηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σύμφωνα πληροφορίες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συζητείται να μπουν στη μάχη στήριξης του ΕΣΥ και τα στρατιωτικά νοσοκομεία για covid και μη περιστατικά.

Εξετάζεται, παράλληλα, η δημιουργία κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου για τον κορωνοϊό, προκειμένου όποιος ασθενής το επιθυμεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική και το κράτος να πληρώνει μέρος της νοσηλείας.

Την ίδια ώρα, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν τέσσερα μέτρα για τις χώρες Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι.

· Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.

· Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την xώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.

· Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).

· Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).

Το υπουργείου επισημαίνει ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένες χώρες. Τα ανωτέρω ισχύουν από σήμερα Σάββατο 27 Νοεμβρίου ώρα 06.00 π.μ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής