breaking news Νέο

Πρόταση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας στο Δ.Σ. : Ίδρυση καλλιτεχνικού γυμνασίου στη Νάουσα

Πρόταση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας στο Δ.Σ. : Ίδρυση καλλιτεχνικού γυμνασίου στη Νάουσα

Την ίδρυση καλλιτεχνικού γυμνασίου στο χώρο του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος «Λόγγου-Τουρπάλη», όπου στεγάστηκε το πρώην πανεπιστημιακό τμήμα του ΑΠΘ, πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας, Θανάσης Παπαδόπουλος. Την πρόταση παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τριανταφύλλου,

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι ένα καλλιτεχνικό γυμνάσιο θα τονώσει το μαθητικό πληθυσμό, αλλά και τη ζωή της πόλης. «Συζητήσαμε με το δήμο για το κτίριο του "Λόγγου-Τουρπάλη". Το γυμνάσιο θα έχει τμήματα εικαστικών τεχνών, χορού, θεάτρου και κινηματογράφου, ενώ την πρώτη χρονιά θα λειτουργήσουν δύο τμήματα της α΄ τάξης με 45 μαθητές. Στη χώρα μας λειτουργούν 10 αντίστοιχα γυμνάσια. Απαιτούνται από την πλευρά του δήμου παρεμβάσεις, ώστε να λειτουργήσει το γυμνάσιο, που χρειάζεται 10 αίθουσες».

Στα ζητήματα μετατροπής των αιθουσών, αφού το κτίριο υπόκειται στην εφορία νεωτέρων μνημείων, αλλά και στο κόστος λειτουργίας του, η αναφορά του Νίκου Κουτσογιάννη.

Για το ζήτημα της απαιτούμενης αυξημένης χρηματοδότησης ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι θα υπάρξει ενίσχυση εκ μέρους της πολιτείας της αντίστοιχης σχολικής επιτροπής.

«Βρισκόμαστε στην πρώτη φάση, αν αποδεχτούμε την πρόταση της διεύθυνσης. Στη δεύτερη φάση θα συζητήσουμε με το υπουργείο, ώστε να χρηματοδοτηθούν τα λειτουργικά του έξοδα. Απάντηση θα έχουμε το Πάσχα του 2022. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Παιδείας», η τοποθέτηση του κ. Τριανταφύλλου. «Συνεργαζόμαστε με τον κ. Παπαδόπουλο για το χώρο, που έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Σίγουρα υπάρχει ανάγκη μελετών, που θα προκύψουν με την ίδρυσή του. Στην πρώτη φάση πρέπει να λάβουμε πολιτική απόφαση, αν θέλουμε να γίνει», είπε ο δήμαρχος κ. Καρανικόλας.

Θερμά τα λόγια στήριξης του εγχειρήματος τόσο από τον κ. Τσουκαλά της ΛΑ.Σ, όσο και από την κα. Ιωσηφίδου.

Το σώμα εξέφρασε την πολιτική του βούληση για την υλοποίηση της προσπάθειας, θέτοντας σε απώτερο χρόνο τη διαδικασία χρηματοδότησής της.

«Μακάρι να μπορέσουμε να μιλάμε του χρόνου τέτοια εποχή για ένα καλλιτεχνικό γυμνάσιο, που στηρίζει την πόλη της Νάουσας», το κλείσιμο από το διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής