breaking news Νέο

Το… κατοστάρικο επταδιπλασίασε σε ένα 24ωρο τα ραντεβού εμβολιασμού!!

Το… κατοστάρικο επταδιπλασίασε σε ένα 24ωρο τα ραντεβού εμβολιασμού!!

Άμεσο θετικό αντίκτυπο στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού φαίνεται ότι έχει το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών. 

Τη στιγμή που η πολιτική αντιπαράθεση για το συγκεκριμένο μέτρο φουντώνει, φαίνεται ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού, με τα εμβολιαστικά κέντρα να «ζωντανεύουν» ξανά μετά από καιρό. Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσέλευσης είναι το γεγονός ότι μέσα σε 24 ώρες από τις προχθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προγραμματίστηκαν 17.500 ραντεβού πρώτης δόσης, έναντι 2.600 ημερησίως, αριθμός σχεδόν επταπλάσιος.

Το πρωί της Τετάρτης, κατατέθηκε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ανεμβολίαστων ατόμων άνω των 60 ετών και την επιβολή προστίμου 100 ευρώ ανά μήνα για όσους δεν σπεύσουν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους έως την 16η Ιανουαρίου 2022. Ένα διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ και τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, που την ίδια ώρα καταρρέει λόγω της διαχρονικής εγκατάλειψης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής