breaking news Νέο

Super League 2 : Χαμηλά την μπάλα

Super League 2 : Χαμηλά την μπάλα

Διανύσαμε τις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Super League 2, με τις ομάδες να έχουν δώσει τα πρώτα διαπιστευτήριά τους και οι εκτιμήσεις στον τύπο, ηλεκτρονικό, γραπτό και προφορικό, όσον αφορά την ποιότητα, αλλά και τις δυνατότητες και τον στόχο κάθε ομάδας ξεχωριστά, δίνουν και παίρνουν.

Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει από τις πέντε αγωνιστικές, είναι ότι πρόκειται για ένα ισορροπημένο πρωτάθλημα, τουλάχιστον στον Βόρειο όμιλο που μας ενδιαφέρει και άμεσα, λόγω ΒΕΡΟΙΑΣ, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η δύναμη, δίχως φυσικά αυτό να σημαίνει ότι στην SL2 δεν αγωνίζονται ποιοτικοί ποδοσφαιριστές.

Τα περισσότερα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες και όλα δείχνουν ότι μπορεί οι ομάδες που θα παλαίψουν για την παραμονή στην κατηγορία να έχουν ξεχωρίσει, στην κορυφή όμως του βαθμολογικού πίνακα η μάχη θα είναι αδυσώπητη και θα μας κρατήσει σε εγρήγορση μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές.

Μπορεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, η Λάρισα, λόγω πείρας, αφού ένα μεγάλο κομμάτι του φετινό ρόστερ της, αγωνίζονταν την περσινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Super League, να πρόβαλε σαν το μεγάλο φαβορί του ομίλου, όμως η εικόνα που βγάζει στα μέχρι σήμερα παιχνίδια που έχει δώσει και οι βαθμοί που έχει χάσει, δεν δικαιώνουν την αρχική πρόβλεψη.

Υστερα στην περίπτωση της Λάρισας θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και ο εκρηκτικός χαρακτήρας του ιδιοκτήτη της, που μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Μπορεί λοιπόν η Λάρισα να διαθέτει πιο έμπειρο ρόστερ, από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της, στην διεκδίκηση του ενός και μοναδικού εισιτηρίου που οδηγεί στην απευθείας άνοδο, όμως θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν και οι παθογένειες που κουβαλάει και θα πρέπει να ξεπεράσει, όπως κάθε ομάδα που υποβιβάζεται στην πιο κάτω κατηγορία και επιδιώκει την άμεση επιστροφή της. Την προσαρμογή της αρχικά σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, από αυτό που γνωρίζανε οι ποδοσφαιριστές της τα προηγούμενα χρόνια, αρκετά ίσως πιο δυνατό και τα νέα δεδομένα, όσον αφορά την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου των γηπέδων, και την παρουσία και την συμπεριφορά των φιλάθλων στις κερκίδες.

Εξάλλου η ιστορία μας διδάσκει ότι ομάδα που υποβιβάζεται σπάνια κερδίζει την επάνοδό της στην ίδια κατηγορία την αμέσως επόμενη σεζόν.

Αναφορικά με την ΒΕΡΟΙΑ, που με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής για το πρωτάθλημα, βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μπορεί να απόκτησε έναν αέρα και να ανέβασε την αυτοεκτίμησή της, όμως αυτό δεν της εξασφαλίζει απολύτως τίποτα. Η διαφορά από τον δεύτερο, τον τρίτο, τον τέταρτο, είναι τόσο μικρή, που μπορεί να καλυφθεί μέσα σε μια αγωνιστική και ξαφνικά από την κορυφή να βρεθεί κάπου μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Από την αλλη θετικό είναι ότι ναι μεν στα φιλικά της προετοιμασίας, αν θέλετε και στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, με την Αριδαία και τη Νίκη Βόλου, η απόδοσή της μπορεί να κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και να προκάλεσε αντιδράσεις, όμως στη συνέχεια πήρε μπρος και τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές με αντιπάλους ομάδες ανταγωνιστικές, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της, αποδεικνύοντας ότι αυτή η ΒΕΡΟΙΑ έχει δυνατότητες. Τώρα μέχρι που μπορεί να φθάσει δεν εξαρτάται μόνο από την ίδια, αλλά και από τους αντιπάλους της, και ακόμη, ακόμη και από τις συγκυρίες που θα συναντήσει στον δρόμο της. Γι' αυτό μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να έχουμε «στα χέρια μας» δείγμα ασφαλές για συμπεράσματα, χαμηλά τη μπάλα.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής