breaking news Νέο

Εργατικό Κέντρο Νάουσας : Δεν θα υποταχθούμε στα σχέδια τους

Εργατικό Κέντρο Νάουσας : Δεν θα υποταχθούμε στα σχέδια τους

Η Κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχει εναποθέσει την αντιμετώπισή της στην "ατομική ευθύνη" αδιαφορώντας για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στοιβάζοντας μαθητές σε αίθουσες κλουβιά μετά τις περαιτέρω συμπτύξεις τμημάτων, σε σχολειά εστίες μόλυνσης  χωρίς τις απαραίτητες καθαρίστριες, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τις δομές υγείας, τα νοσοκομεία αφού όπως κυνικά λένε “ τι θα τα κάνουμε τόσα νοσοκομεία και γιατρούς μετά την πανδημία”.

 

Προσπαθεί να συγκαλύψει τις δικές τις ευθύνες στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας και την στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας κάνοντας ένα παραπέρα βήμα θεσπίζοντας ποινή για την "ατομική ευθύνη" αναγκάζοντας τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα- χωρίς πάλι να παίρνει κανένα μέτρο, ούτε για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, ούτε για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, ούτε για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλη η πορεία της πανδημίας και ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων επιβεβαιώνει ότι ο έγκαιρος και μαζικός εμβολιασμός είναι μεν αναγκαίος, όχι όμως ικανός από μόνος του για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού.

Δηλώνουμε ευθαρσώς  ότι δεν θα υποταχθούμε στα σχέδια τους, που βάζουν στο στόχαστρο το πιο σπουδαίο αγαθό αυτό της υγείας και παράλληλα κουνάει το δάχτυλό επιδεικτικά στο λαό. Όπως όλη την περίοδο της πανδημίας έτσι και τώρα θα δώσουμε την συλλογική μάχη διεκδικώντας:

 

  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία.
  • Ενίσχυσή του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας υγείας.
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Να υπάρξουν σαφείς οδηγίες ώστε, αξιοποιώντας τα ολοένα και εμπλουτιζόμενα επιστημονικά δεδομένα και στη βάση ιατρικών ενδείξεων, να διενεργείται ο εμβολιασμός με το κατάλληλο εμβόλιο.
  • Δωρεάν, πλήρης προληπτικός ιατρικός έλεγχος πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση. Ειδικότερα, να εξασφαλιστεί δωρεάν, πλήρης προληπτικός έλεγχος για τις παθήσεις που συμπεριλαμβάνονται στο ΦΕΚ που εκδόθηκε αναφορικά με την απαλλαγή από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (εξέταση για συγκεκριμένα αλλεργιογόνα).
  • Πλήρης καθημερινή ενημέρωση για όλα τα δεδομένα που προκύπτουν από την πορεία των εμβολιασμών.
  • Εμβολιαστική εκστρατεία με εξαντλητική ενημέρωση και απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα (με δυνατότητες ουσιαστικής και προσωποποιημένης ενημέρωσης του λαού για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού).
  • Κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού, τόσο των άμεσων όσο και των μακροπρόθεσμων.

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής