breaking news Νέο

Μουσική βραδιά στο Χώρο Τεχνών Βέροια για τη στήριξη του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας

  • Μουσική βραδιά στο Χώρο Τεχνών Βέροια για τη στήριξη του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας
  • Μουσική βραδιά στο Χώρο Τεχνών Βέροια για τη στήριξη του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας

ΣΟΦΨΥ, ΚΕΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βέροιας, συνένωσαν τις δυνάμεις τους και διοργάνωσαν μία υπέροχη μουσική συναυλία, με φιλανθρωπικό σκοπό, το βράδυ της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου, στο Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Με στόχο της μουσικής βραδιάς την καλύτερη γνωριμία του κοινού με το Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής Υγείας (ΣΟΦΨΥ) Ημαθίας, τους ανθρώπους και το έργο του και σύνθημα η τέχνη προστατεύει και βελτιώνει την ψυχική υγεία, η φιλανθρωπική συναυλία, που ήταν αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ταξίδεψε τους θεατές με τις υπέροχες φωνές των Μουσικών της Πόλης, σε γνωστές και αγαπημένες επιτυχίες της πολυετούς δισκογραφίας, αλλά και τις υπέροχες μελωδίες του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη. Το αφηγηματικό κομμάτι είχαν αναλάβει ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, οι οποίοι απήγγειλαν κείμενα του μεγάλου συνθέτη, ενώ για τη ζωή, τη μουσική και πολιτική διαδρομή και το πολύτιμο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, μίλησε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Δημήτρης Πυρινός.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γ. Σαλιάγκας, στην εισαγωγική του ομιλία, αφού καλωσόρισε τους φίλους του Συλλόγου, έδωσε μία εικόνα για την δημόσια ψυχική υγεία, η οποία βρίσκεται σε κρίση στον καιρό της πανδημίας και τόνισε πως ο ψυχισμός των ανθρώπων έχει επιβαρυνθεί και η κοινωνική ζωή βρίσκεται ήδη υπό πίεση. Επίσης στάθηκε στο δύσκολο αγώνα που δίνουν καθημερινά για την αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών, που αυξήθηκαν κατακόρυφα, τόσο τα μέλη του ΔΣ όσο και οι συνεργάτες, επιστήμονες και εθελοντές.

Την κοινωνική προσφορά και τις δράσεις που αξιοποιεί με την εθελοντική προσφορά ανθρώπων, ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής Υγείας, εξήραν και οι δύο εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων του Δήμου Βέροιας, τόσο ο Δ. Πυρινός, όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος, στους χαιρετισμούς τους, δηλώνοντας παράλληλα την απόλυτη στήριξη του Δήμου Βέροιας στο εξαιρετικά δύσκολο έργο του Συλλόγου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής