breaking news Νέο

«Μέρες δίχως τέλος», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Μέρες δίχως τέλος», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Ο Ιρλανδός Συγγραφέας Σεμπάστιαν Μπάρρυ (γεν. 1955), στο πρόσφατο Μυθιστόρημά του «Μέρες δίχως τέλος» (Εκδ. «Ίκαρος», Μτφρ. Μαρία Αγγελίδου, Αθήνα 2018, β΄έκδοση 2019), μας προσφέρει μια εντυπωσιακή εικόνα της Αμερικής κατά τον 19ο αι.

Το μυθιστόρημα του Σεμπάστιαν Μπάρρυ είναι έντονο και ταυτόχρονα λυρικό, με συναρπαστική πρωτοπρόσωπη αφήγηση. Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκονται δύο νέοι άνδρες που κατατάσσονται στον Αμερικανικό Στρατό την δεκαετία του 1850. Οι δύο νέοι προσπαθούν να επιβιώσουν , αφού παίρνουν μέρος, πρώτα στους Ινδιάνικους Πολέμους και μετά στον Αμερικανικό Εμφύλιο.

Επικό στην σύλληψή του το μυθιστόρημα του Σεμπ. Μπάρρυ, ξεχωρίζει για την χρήση της γλώσσας. Εικονογραφεί υπέροχα τις πεδιάδες της αμερικανικής άγριας δύσης, και φέρνει στην επιφάνεια την βία και τον τρόμο από τις πολεμικές συγκρούσεις της εποχής.

Ο Σεμπ. Μπάρρυ έγραψε μία ζωντανή και μεστή ιστορία, ένα βαθύ και χορταστικό μυθιστόρημα, ένα σκληρό και συνάμα υπέροχο βιβλίο. Το «Μέρες δίχως τέλος», είναι ένα μεγάλο αμερικανικό μυθιστόρημα γραμμένο από μία φλογερή ιρλανδική πέννα.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής