breaking news Νέο

Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Εθνικός στόχος η περιστολή του λαθρεμπορίου»

  • Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Εθνικός στόχος η περιστολή του λαθρεμπορίου»
  • Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Εθνικός στόχος η περιστολή του λαθρεμπορίου»

Στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η εταιρεία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της παράνομης εμπορίας και διακίνησης καπνικών προϊόντων, μίλησε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, αφού συνεχάρη την εταιρεία για την πρωτοβουλία της, τόνισε ότι η περιστολή του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων αποτελεί ένα κοινό εθνικό στόχο, που η κυβέρνηση έχει ιεραρχήσει ως κορυφαία προτεραιότητα.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αναβάθμιση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου, στην κύρωση και ενεργοποίηση του Διεθνούς Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού αλλά και στις επιτυχίες των διωκτικών αρχών, που κατάφεραν να εξαρθρώσουν 13 πλήρως εξοπλισμένα εργοστάσια παραγωγής παράνομων τσιγάρων.

«Μέσα από το σύνολο αυτών των δράσεων, η χώρα μας βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκτός της «λίστας 301» στην οποία βρισκόταν από το 2008, μια λίστα  στην οποία περιλαμβάνονται Κράτη που κρίνονται αναποτελεσματικά και ανεπαρκή προς την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, της διαδικτυακής πειρατείας, καθώς και σχετικά με την προστασία των εμπορικών σημάτων και των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η περιστολή του λαθρεμπορίου επιδρά θετικά στα δημόσια έσοδα, την υγιή επιχειρηματικότητα, την οικονομία μας αλλά και τη δημόσια υγεία. Και όλα αυτά τα πεδία αφορούν και επηρεάζουν τους πολίτες, που και αυτοί πρέπει να είναι σύμμαχοι στην κοινή μας προσπάθεια».


συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η εταιρεία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής