breaking news Νέο

Super League 2 : Πέρασε αλώβητη και από το Αλκαζάρ

Super League 2 : Πέρασε αλώβητη και από το Αλκαζάρ

Ο βαθμός της ισοπαλίας στην έδρα ενός από τους βασικούς διεκδικητές του μοναδικού εισιτηρίου που οδηγεί στην απευθείας άνοδο, όπως είναι η φετινή Λάρισα, αναμφισβήτητα θεωρείται ένα καλό αποτέλεσμα. Οταν όμως έρχεται με τον τρόπο που ήρθε και με την εικόνα που είχε το κυριακάτικο παιχνίδι του γηπέδου του Αλκαζάρ, αφήνει μια πικρή γεύση.

Η ΒΕΡΟΙΑ κόντρα στην Λάρισα, για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική, πραγματοποίησε μια εξαιρετική, μια μεστή, εμφάνιση και το ότι δεν κατάφερε να πάρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς που θα την κρατούσαν σε απόσταση ασφαλείας από όλους τους διώκτες της, οφείλεται σε συγκυρίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ήταν καλύτερη και πιο επικίνδυνη από την γηπεδούχο, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, δίχως ουσιαστικά να απειληθεί από την Λάρισα, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ έστω και στο 90', κάτι που έπρεπε να γίνει νωρίτερα και στην μοναδική καλή στιγμή της αντιπάλου της στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και πριν κοπάσουν οι δικοί της πανηγυρισμοί για το γκολ που είχε πετύχει, δέχθηκε την ισοφάριση! Πως λοιπόν να μην αφήσει πικρή γεύση ο βαθμός της ισοπαλίας στο Αλκαζάρ, παρότι, επαναλαμβάνουμε, θεωρείται θετικό αποτέλεσμα;

Οι δύο ομάδες μπήκαν συγκρατημένες στον αγώνα και τα πρώτα 20λεπτα κύλησαν δίχως την μεγάλη φάση, αυτήν που θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις του γκολ, στην μία ή  στην άλλη εστία. Πέρα από ένα σουτ του Γιακουμάκη στο 4ο λεπτό, που δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Λάρισας, Θεοδωρόπουλο, καθώς η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του, αυτά τα πρώτα 20 λεπτά, δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα άλλο το αξιόλογο.

Με την παρέλευση του πρώτου άγονου 20λεπτου, η ΒΕΡΟΙΑ και αφού προφανώς «μέτρησε» τις δυνατότητες της αντιπάλου της άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να γίνεται απειλητική στην αντίπαλη εστία. Μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου η ΒΕΡΟΙΑ συγκεκριμένα δημιούργησε τέσσερις φάσεις για γκολ. Στο 20' σουτ του Γιακουμάκη από καλή θέση κοντράρει σε πόδια αμυνόμενου παίκτη της Λάρισας και απομακρύνεται. Στο 33' η ΒΕΡΟΙΑ αγγίζει το γκολ με τους Μούργο και Γιακουμάκη, να μην καταφέρνουν να σπρώξουν από κοντά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, ύστερα από παράλληλη συρτή σέντρα του Πόζογλου. Στο 36' η σειρά του Πασά να απειλήσει την εστία του Θεοδωρόπουλου, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Λάρισας, στο 39' η κεφαλιά του Σκόνδρα από καλή θέση δεν βρήκε στόχο και στο 43' το σουτ του Μούργου εξουδετερώθηκε και πάλι από τον Θεοδωρόπουλο.

Από την δική τους πλευρά οι γηπεδούχοι στο ίδιο διάστημα δεν κατάφεραν να πατήσουν ούτε μια φορά με αξιώσεις στα καρέ του Βελλίδη.

Η ίδια περίπου εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη ΒΕΡΟΙΑ να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, να δημιουργεί ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν καταφέρνει να αξιοποιήσει.

Στο 55' ο Πόζογλου βγάζει την σέντρα, με τον Σκόνδρα να επιχειρεί κεφαλιά ψαράκι, δίχως όμως να βρίσκει την μπάλα, ενώ στο 72' ο Μούργος τελείως αμαρκάριστος, δέχθηκε την σέντρα του Πεταυράκη, έπιασε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει σε πόδια αμυνόμενου της γηπεδούχου.

Μετά το 80' η Λάρισα αποφάσισε να βγει μπροστά και στο 83' και 85' είχε δύο καλά σουτ με τους Ακούνια και Γιάκο, με τον Βελλίδη που βρίσκονταν σε ετοιμότητα, να αποκρούει.

Στο 90' επιτέλους αξιοποιείται η ανωτερότητα της ΒΕΡΟΙΑΣ, από δύο παίκτες που είχαν μπει αλλαγή. Τον Ορφανίδη που έκανε την πάσα και τον Φοφανά που δέχθηκε την μπάλα, να συγκλίνει προς το κέντρο και με συρτό διαγώνιο σουτ να γράφει το Λάρισα – ΒΕΡΟΙΑ 0-1, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί η Λάρισα απαντάει. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γλυνός, που επίσης είχε μπει αλλαγή για λογαριασμό της Λάρισας, βγάζει την παράλληλη σέντρα και ο Ακούνια με γυριστό σουτ ισοφαρίζει σε 1-1, για να ακουστεί σε λίγο και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή από την Πιερία του κ. Πολυχρόνη και των βοηθών των Μηνούδη και Βρούζου που «έκοψαν το καρπούζι στην μέση».

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΛΑΡΙΣΑ: Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Μαϊδανός (64' Θ. Παπαγεωργίου), Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Ταχάρ (55' Νικολιάς), Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς (71' Κ. Παπαγεωργίου), Συμελίδης, (55' Γλυνός), Μπαντιμπανγκά (71' Γιακος), Ακούνια.

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (68' Ράμος), Μούργος (81' Ορφανίδης), Γαβριηλίδης, Πόζογλου (68' Φοφανά), Πασάς, Γιακουμάκης (86' Δημόπουλος).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Λάρισα – ΒΕΡΟΙΑ 1-1

Αριδαία – Θεσπρωτός    1-0

Νίκη Βόλου – Ξάνθη      0-1

Ολυμπιακός Βόλου – Πιερικός       0-1

ΠΑΟΚ Β. - Καρδίτσα     2-1

Τρίκαλα – Καλαμαριά    2-0

Απόλλων Λάρισας – Ηρακλής       0-1

Ολυμπιακός Β. - Πανσερραϊκός     2-1

Ρεπό: Καβάλα

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

        αγ.   βαθ.

  1. ΒΕΡΟΙΑ  6      14
  2. Ξάνθη     5      13
  3. Ολυμπιακός Β.        4      10
  4. Καρδίτσα        5      9
  5. Νίκη Βόλου    6      9
  6. Αριδαία   5      9
  7. Λάρισα    5      8
  8. ΠΑΟΚ Β.        6      8
  9. Ηρακλής 6      8
  10. Πιερικός  6      7
  11. Θεσπρωτός     5      6
  12. Τρίκαλα  5      6
  13. Πανσερραϊκός 6      6
  14. Ολυμπιακός Βόλου         6      5
  15. Καλαμαριά      6      4
  16. Απόλλων Λάρισας  5      2
  17. Καβάλα   4      0

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής