breaking news Νέο

Φρόσω Καρασαρλίδου : "Η διπλή «πανδημία» και ο τηλεθεατής του Μαξίμου"

Φρόσω Καρασαρλίδου :

Παρά τους πανηγυρισμούς του Πρωθυπουργού περί εξόδου από την πανδημία και επιστροφής στην «κανονικότητα» , η χώρα έφτασε πλέον να ζει διπλή «πανδημία», την υγειονομική και την οικονομική. Η αντιλαϊκή, βαθιά νεοφιλελεύθερη και ανάλγητη Κυβέρνηση, ανίκανη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και ταυτόχρονα ικανή να εφαρμόσει όλα εκείνα που επιτάσσει το δόγμα και οι αφέντες που υπηρετεί, δεν έχει χάσει μόνο τον μπούσουλα, αλλά και κάθε έννοια εμπιστοσύνης προς αυτήν από τον ελληνικό λαό.

 

Η αβεβαιότητα που γεννάται λόγω αυτής της διπλής «πανδημίας» δεν μπορεί να εξαλειφθεί με εκβιαστικά άνισα μέτρα, όπως το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους μη εμβολιασμένους, το οποίο για τους μεν ευκατάστατους θα είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξαγοράσουν το δικαίωμα άρνησης στο εμβόλιο, ενώ για τους οικονομικά αδύναμους θα είναι ένα δυσβάσταχτο χαράτσι και ένας πρωτοφανής εκβιασμός.

 

Φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι υπέρ των εμβολιασμών και το έχει αποδείξει. Τα μεγάλα ποσοστά όμως εμβολιασμών μπορούν να επιτευχθούν με πειθώ και χωρίς εκβιασμό, αν υπάρχει σοβαρότητα και αξιοπιστία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πορτογαλίας, που έχει φτάσει στο 87%-88% τον εμβολιασμό, χωρίς να τον κάνει υποχρεωτικό.

 

Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σταθήκαμε αρωγοί στην Κυβέρνηση στην πρώτη φάση της πανδημίας, προκειμένου να θωρακίσει το ΕΣΥ. Όμως αυτή αντί να το ενισχύσει , προτίμησε να το αποδυναμώσει θέτοντας σε αναστολή 9000 χιλιάδες εργαζόμενους στην υγεία, ενώ δεν φρόντισε να δημιουργήσει επαρκή αριθμό ΜΕΘ, αφήνοντας εκατοντάδες συμπολίτες μας να πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Το πιο τραγικό βέβαια είναι ότι στην κορύφωση της Πανδημίας η Κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει συνειδητά να μειώσει κατά 850 εκατ. ευρώ τις δαπάνες στον προϋπολογισμό για την δημόσια υγεία. Ταυτόχρονα αφήνει αλώβητα τα μεγάλα ιδιωτικά Νοσοκομεία, τα οποία εξαρχής θα έπρεπε να έχουν επιταχθεί.

 

Καταρρέει η Υγεία, στενάζει η οικονομία, οι πολίτες ήδη δυσκολεύονται να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, οι λογαριασμοί του ρεύματος έρχονται φουσκωμένοι.

Ενώ οι πολίτες στην Ημαθία, στην Βόρεια Ελλάδα και σε όλη την χώρα βιώνουν τα αποτελέσματα της προχειρότητας στην διαχείριση απέναντι στην πανδημία και την οικονομία, η Κυβέρνηση και οι τοπικοί βουλευτές συνεχίζουν να υπερηφανεύονται για την άριστη κατά τη γνώμη τους διαχείριση της κρίσης , ενώ δίπλα τους υπάρχουν οικογένειες που καλούνται να διαλέξουν μεταξύ φαγητού, πετρελαίου θέρμανσης ή ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτά που προαναγγέλλουν ως μέτρα στήριξης όχι μόνο δεν φτάνουν «ούτε για ζήτω», όπως είπε ο Α. Τσίπρας στη Βουλή, αλλά ταυτόχρονα μοιάζουν και με κοροϊδία μπροστά στα δυσβάσταχτα προβλήματα που έρχονται.

 

Τα προβλήματα που όμως δεν θα δουν στα κανάλια τους, δεν θα διαβάσουν, δεν θα ακούσουν, διότι ως… τηλεθεατές  της πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας που δημιουργούν αντέχουν μόνο lifestyle και χαλαρές… διαθέσεις.

 

Φρόσω Καρασαρλίδου

Πρ. βουλευτής Ημαθίας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής