breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Πανδημία, κυκλοφοριακό, τουρισμός και συμπαραστάτης του δημότη απασχόλησαν το σώμα

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Πανδημία, κυκλοφοριακό, τουρισμός και συμπαραστάτης του δημότη απασχόλησαν το σώμα

448 τα ενεργά κρούσματα covid στο δήμο Βέροιας, όπως ανακοίνωσε στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, ο δήμαρχος, Κώστας Βοργιαζίδης. «Για μια ακόμη φορά μιλάμε για την πανδημία. Φτάσαμε στο μάξιμουμ ενεργών κρουσμάτων, τα 629, στις 15 Νοεμβρίου Ακολούθησε σταδιακή πτώση. Σήμερα, 6η Δεκεμβρίου, είναι 448. Υπάρχει αρκετή πτώση, που δεν μας ικανοποιεί», είπε ο δήμαρχος. Επίσης ανακοίνωσε την επανάληψη των εμβολιασμών από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στη Μακεδονία, με αυτούς που θα κάνουν την πρώτη, να είναι 25. Όντως κάθε εμβολιασμός είναι ένα βήμα προς το καλύτερο και το τέλος της πανδημίας.

Ο κ. Βοργιαζίδης αναφέρθηκε επίσης σε δύο ιδιωτικές εταιρείας παροχής ρεύματος, στις οποίες έγιναν εξώδικες προσκλήσεις,  γιατί τους τελευταίους μήνες δεν καταβάλουν κάποιο ποσό από τα δημοτικά τέλη, που πληρώνουν οι πελάτες τους. Ο δήμαρχος τόνισε ότι, αν δεν απαντηθούν, ο δήμος θα προσφύγει σε ένδικα μέσα.

Για αναγκαιότητα δημιουργίας  κυκλοφοριακού κόμβου στη διασταύρωση στο τέλος της οδού Πιερίων (δικαστήρια) η αναφορά του Παύλου Παυλίδη.

«Ο συγκεκριμένος κόμβος άπτεται στην αρμοδιότητα της περιφέρειας. Εκεί να απευθυνθείτε κύριε Παυλίδη», του απάντησε ο δήμαρχος, που αναφέρθηκε σε δημοτικές μελέτες για δημιουργία κυκλικού κόμβου στην Καλλιθέα και στη διασταύρωση της οδού Θεσσαλονίκης με τη Λεωφόρου Στρατού.

Στην ελάφρυνση των λαϊκών νοικοκυριών, στα έξοδα θέρμανσης και ηλεκτροδότησης, η αναφορά του κ. Μελιόπουλου της ΛΑ.Σ., που κάλεσε το δήμο να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Ακόμη τόνισε τη μη ύπαρξη αγροτικών γιατρών, ειδικά στις ορεινές περιοχές του δήμου.

Στο συγκριτικό τουριστικό πλεονέκτημα των βυζαντινών ναών της Βέροιας, η αναφορά του κ. Πυρινού. «Οι βυζαντινοί και οι μεταβυζαντινοί ναοί είναι στο μέσο της αγοράς. ΟΙ επισκέπτες μπορούν να τους επισκεφθούν, όχι μόνο με μια ημερήσια εκδρομή, αλλά διανυκτερεύοντας. Πρέπει να υπάρξει αναμόρφωση των πεζοδρομίων και μια κατάλληλη σήμανση. Χρειαζόμαστε μια πόλη για τους πεζούς».

Στον αποκλεισμό των προέδρων των κοινοτήτων, αλλά και των δημοσιογράφων, η αναφορά του Κυριάκου Θεοδωρίδη, στο δημοτικό συμβούλιο. «Δεν μπορεί να τους παρέχεται «πλαστική» εικόνα, αλλά το ρεπορτάζ να πραγματοποιείται σε αυτό το χώρο. Ντρέπομαι για τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων», είπε. Ο ίδιος, αν και...τριπλοεμβολιασμένος, όπως είπε, δεν συμμετέχει δια ζώσης στις συνεδριάσεις. «Ντράπηκα που είδα επιστήμονες να περιμένουν σε μια γωνιά για μια θέση στο δήμο. Ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη πρέπει να έχει ενεργό λόγο στα δημοτικά κοινά», συνέχισε ο κ. Θεοδωρίδης. 

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής