breaking news Νέο

Συνέντευξη Τύπου του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στο δημαρχείο της Βέροιας

  • Συνέντευξη Τύπου του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στο δημαρχείο της Βέροιας
  • Συνέντευξη Τύπου του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στο δημαρχείο της Βέροιας

Την Ημαθία επισκέφθηκε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, χθες Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, πραγματοποιώντας μια σειρά επισκέψεων σε υποδομές της περιοχής και επαφών με φορείς, προκειμένου να συζητήσει για ζητήματα που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική τoυ νομού και να παρουσιάσει τη νέα πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο δημαρχείο της Βέροιας.

Στη συνέντευξη τον πρώην υπουργό πλαισίωσαν ο συντονιτής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Κώστας Καλδάρας, ο Αντώνης Καραγιάννης υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας, οι πρώην βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη» Αντώνης Μαρκούλης, που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Καλωσορίζοντας τον Νίκο Παπά ο Άγγελος Τόλκας αναφέρθηκε στη μεγάλη δραστηριοποίηση, εδώ και καιρό, της Νομαρχιακής του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Ημαθίας, με πολλές επισκέψεις κεντρικών στελεχών στο νομό, προκειμένου να αναδειχθεί και να στηριχθεί η νέα πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μέσα σε αυτές τις συνθήκες κρίσης, πανδημίας και συνειδητής πτώχευσης της ελληνικής κοινωνίας από την κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας,  αντιστέκεται υπερασπιζόμενη το συμφέρον του λαού, της μεγάλης πλειοψηφίας των μη προνομιούχων ανθρώπων, απέναντι στους λίγους πολύ πλούσιους, αυτούς που έχει επιλέξει για στρατηγικούς συμμάχους ο κύριος Μητσοτάκης.

Ο Άγγελος Τόλκας στάθηκε ιδιαίτερα στις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε βασικές υποδομές του νομού, όπως χαρακτηριστικά είπε: «Στην παρατειμένη αγορά της Κουλούρας, τον κάθετο άξονα Σκύδρας - Εγνατίας, το σιδηροδρομικό σταθμό της Νάουσας και αναδείξαμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με όλες τις υποδομές στην Ημαθία, όπως το ζήτημα των τριών - πέντε πηγαδιών και άλλα.  Η νέα πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία πρόταση, όσον αφορά τις υποδομές, είναι  μια κριτική καθαρή θέση απέναντι στην απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αφήσει εκτός ταμείου συνοχής όλα τα μεγάλα έργα της Κεντρικής Μακεδονίας και ακόμα ειδικότερα της Ημαθίας. Δεν περιλαμβάνεται κανένα έργο στο ταμείο συνοχής, ανάκαμψης, το οποίο να έρχεται με πάρα πολλά χρήματα. Δεν περιλαμβάνεται κανένα εργο υποδομής της Ημαθίας σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα είτε του ΕΣΠΑ, είτε των δημοσίων επενδύσεων, είτε άλλων κρατικών χορηγήσεων, σε επόμενα διαστήματα. Περιλαμβάνονται μόνο 2,5 χρόνια απάθειας σε όλα αυτά τα βασικά  που περιγράψαμε και επίσης αυτό που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως εργα αυτά υποδομών,  τα αντιμετωπίζουμε ως έργα αναπτυξιακά, που δίνουν θέσεις εργασίας,  που μπορούν να στηρίξουν την τοπική κοινωνία,  όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω. Να τα δούμε με νέα ματιά, με νέο πνεύμα, γιατί η Ημαθία έχει μείνει έξω από κάθε σχεδιασμό. Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεχάσει την Ημαθία» τόνισε κλείνοντας την εισήγήσή του ο Άγγελος Τόλκας.

Η Φρόσω Καρασαρλίδου επεσήμανε τη μεγάλη συμβολή του Νίκου Παπά, ως υπουργού  ψηφιακής πολιτικής, στον τομέα της ενημέρωσης, τονίζοντας πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε το on line media που επιχειρήθηκε για πρώτη φορά να ξεκαθαρίσει το άναρχο τοπίο στον τομέα της ενημέρωσης των ηλεκτρονικών μέσων,  με τον Κώστα Καλδάρα να συμπληρώνει ότι ο Νίκος Παπάς τόλμησε και συγκρούστηκε.

Ο Αντώνης Μαρκούλης από την πλευρά του θύμισε πως με τον Νίκο Παππά έγινε η επίσημη ανακήρυξη υποστήριξης της παρατάταξής του  από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό τη σκιά της συμφωνίας των Πρεσπών και επεισοδίων, όταν έξω από την αίθουσα μία ομάδα τους αποκαλούσε προδότες, επισημαίνοντας πως η πορεία της παράταξής του έχει αποδείξει ότι εκπροσωπεί επάξια τους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, αναφέροντας πως είναι η μόνη παράταξη στην Ελλάδα που έχει προσβάλει το 46%-23% για την κήρυξη της απλής αναλογικής, ενώ αναμένεται η δικαστική απόφαση. «Περιμένουμε την επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να πάει την Ημαθία εκεί που τις αξίζει» τόνισε ο κ. Μαρκούλης, ασκώντας και αυτός από την πλευρά του σκληρή κριτική, κυρίως στους τοπικούς κυβερνητικούς επροσώπους του νομού.

Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Παπάς  και σχολιάζοντας τις επισημάνσεις των προλαλήσαντων, τόνισε  ότι η ρίζα  αυτού του τύπου της εγκατάλειψης είναι μία νοοτροπία του πολιτικού προσωπικού το οποίο αδυνατεί να αντιληφθεί πως νομοί όπως η Ημαθία δεν είναι νομοί ακριτικοί, αλλά είναι κρίσιμοι νομοί και το συνέδε σε αυτό με την προηγούμενη επίσκεψή του στη Βέροια, όπου σημειώθηκαν τα ακραία φανατικά φαινόμενα για τη Συμφωνία των Πρεσπών,  τονίζοντας πως η απάντηση στους έντονα διαμαρτυρόμενους πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα αντιμετώπισε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, βάζοντας τα θεμέλια σε ένα μείζον πρόβλημα και σταματούν να αισθάνονται ακριτικοί. «Η Συμφωνία των Πρεσπών κατέστησε την Ελλάδα σε ατμομηχανή των εξελίξεων με την μεγάλη κινητικότητα στα Βαλκάνια, γιατί ήταν κυβέρνηση ουσίας,  ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει ιδεολογικό και πολιτικό εκτόπισμα για να διαχειριστεί τόσο κρίσιμα ζητήματα για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και η χώρα χάνει σε χρόνο» κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Ως προς την ουσία της επίσκεψης του, που ήταν τα έργα υποδομής τόνισε: «Θεωρώ απολύτως ακριβή τα σχόλια που ακούστηκαν, αλλά δεν πρέπει να αισθάνεστε μοναξιά,  η εικόνα εγκατάλειψης είναι μια εικόνα πανελλαδική, δεν είναι υπάρχει κάτι ειδικό που συμβαίνει στην Ημαθία, είναι τακτική πανελλαδικής εμβέλειας» επικρίνοντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοσιογράφων, όπου κυριάρχησαν το ζήτημα του τελωνείου και το εγκατελειλημμένο κτίριο της περιφερειακής αγοράς της Κουλούρας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής