breaking news Νέο

Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ημαθίας–Πέλλας: Διήμερο δράσεων για "Καρυπίδη", "Μcarthurglen" και "Smart park"

Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ημαθίας–Πέλλας: Διήμερο δράσεων για

Οι μέρες που έρχονται είναι φωτιά για τους εμποροϋπαλλήλους στα καταστήματα, στις εμπορικές αλυσίδες, στα εμπορικά κέντρα και στα εκπτωτικά χωριά, στα super market. Η εντατικοποίηση στον κλάδο του εμπορίου χτυπάει κόκκινο με καθημερινές παραβιάσεις του ωραρίου, με κομμένα ρεπό, με πλήρη εφαρμογή της ελαστικοποίησης, με απλήρωτη εργασία, με ασταμάτητη εργασία χωρίς αργίες και ξεκούραση.

 

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές άνοιξε την όρεξη των μεγαλοεργοδοτών του κλάδου… Στα εκπτωτικά χωριά οι εργοδοσίες των Μcarthurglen και του Smart park μαζί με τις πάνω από 150 επιχειρήσεις εμπορίου και επισιτισμού που βρίσκονται στους χώρους τους, δυναμώνουν την επίθεση τους, προχωρώντας σε άνοιγμα των καταστημάτων, στις 26 Δεκέμβρη-2 Γενάρη αλλά και στα Θεοφάνεια. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μέσα από πρωτοβάθμια σωματεία εμπορίου και επισιτισμού καθώς και του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, έδωσαν ήδη μια πρώτη απάντηση με μαζική εξόρμηση-παρέμβαση στο εκπτωτικό χωριό, δίνοντας θάρρος και κλίμα ανάτασης στους εργαζόμενους.

 

Για την Κυριακή 17 Δεκέμβρη. Καλούμε τους συναδέλφους που βιώνουν στο πετσί τους την ασταμάτητη εργασία 7 μέρες την εβδομάδα, να μη φοβηθούν να καταγγείλουν στα σωματεία τους την εργοδοτική τρομοκρατία, να μην υποκύψουν σε αυτήν. Να οργανωθούν μαζικά στα σωματεία τους, να μπαίνουν και οι ίδιοι μπροστά σε ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους. Να συμμετέχουν στην απεργία.

 

Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που κρίθηκε αλλά διαρκής πάλη που βρίσκεται σταθερά μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο. Είναι το πλαίσιο διεκδικήσεων που βάζει συνολικά το ΠΑΜΕ μπροστά και στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

 

Την ίδια στιγμή, οι συνάδελφοι μας στον Καρυπίδη που βρίσκονται σε πολύμηνες κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα στην εργασία δέχτηκαν τις προηγούμενες μέρες στα Γιάννενα, συντονισμένα την επίθεση της κρατικής καταστολής ύστερα από εντολή της διαδόχου εταιρείας «ΜΑRKET IN». Συνάδελφοι μας εμποροϋπάλληλοι, δέχτηκαν χημικά, πήγαν στο νοσοκομείο και μέσω αυτόφωρης διαδικασίας βρέθηκαν στα αστυνομικά τμήματα και τα δικαστήρια. Αποτελεί σαφές δείγμα για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους αγώνες των εργαζόμενων και το απεργιακό δικαίωμα, μπροστά στους σχεδιασμούς που έχει για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

 

Η στάση της εργοδοσίας της «MARKET IN» δε μπορεί να περάσει έτσι! Το Σάββατο 16 Δεκέμβρη σε κάθε πόλη οι ταξικές δυνάμεις διαδηλώνουν έξω από τα καταστήματα της ΜΑRKET ΙΝ.

Να οργανώσουμε την άνοδο των εργατικών αγώνων για την αντεπίθεση!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής