breaking news Νέο

Συνέντευξη τύπου του Π.Παυλίδη για τον τρόπο διαχείρισης από τη δημοτική αρχή Βέροιας : «Σκάνδαλο και οικολογική καταστροφή η λυματολάσπη του βιολογικού»

  • Συνέντευξη τύπου του Π.Παυλίδη για τον τρόπο διαχείρισης από τη δημοτική αρχή Βέροιας : «Σκάνδαλο και οικολογική καταστροφή η λυματολάσπη του βιολογικού»
  • Συνέντευξη τύπου του Π.Παυλίδη για τον τρόπο διαχείρισης από τη δημοτική αρχή Βέροιας : «Σκάνδαλο και οικολογική καταστροφή η λυματολάσπη του βιολογικού»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης, 9ης Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής των «ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ», Παύλος Παυλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε ως σκάνδαλο και οικολογική καταστροφή τον τρόπο διαχείρισης της λυματολάσπης του βιολογικού σταθμού της Βέροιας, από τη δημοτική αρχή. Ο κ. Παυλίδης, αναφερόμενος στη μέθοδο του εργολάβου, που υποστηρίζει ότι «τρώει» το 100% της λυματολάσπης, είπε ότι οι δημότες πλήρωσαν την περίοδο 2012-18, 260.000 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα, που δαπανήθηκε στις εγκαταστάσεις, ποσό που έφτασε στις 185.000 ευρώ το 2019. Συνέχισε με την απάντηση που του έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, για την αξιοπιστία της μεθόδου, με έγγραφο από τμήμα του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης, έγγραφο που «βαφτίστηκε», κατά τον κ. Παυλίδη, πιστοποίηση της μεθόδου Γκανάτσιου. Οι «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» απευθύνθηκαν στο συγκεκριμένο καθηγητή, που τους απάντησε ότι το έγγραφο δεν πιστοποιεί τη μέθοδο, αλλά ότι η διαδικασία των μικροοργανισμών είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί στη σμίκρυνση της λυματολάσπης. «Στην απαντητική του επιστολή ο καθηγητής μας λέει ότι σε κάθε ποσότητα λυματολάσπης, το 30 με 35% είναι ανόργανη ύλη, που είναι αδύνατο να μεταβληθεί. Από το υπόλοιπο 65%, θα υπάρξει και ένα ποσοστό λυματολάσπης που θα απομείνει. Συνολικά 40%. Στο βιολογικό μας ήρθαν ακόμη και από Πάτρα και Ναύπακτο, 100.000 τόνοι λυματολάσπης. Συνεπώς θα έπρεπε να μεταφερθούν 40.000 τόνοι. Ένα βουνό δηλαδή. Μήπως μεταφέρθηκαν στην τάφρο 66; Είναι τεράστιο οικολογικό σκάνδαλο και καταστροφή, αν ισχύει το σενάριο. Το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη, αφού καλέσω πρώτα τους αρχηγούς των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, ακόμη και το δήμαρχο αν θέλει, για να μπει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο», είπε ο κ. Παυλίδης, που επίσης έκανε αναφορά στα αυξημένα όρια αζώτου και φωσφόρου, που υπάρχουν στην περιοχή του βιολογικού και της τάφρου 66, αφήνοντας αιχμές ότι προέρχονται από τη ρίψη της εναπομείνασας λυματολάσπης στην τάφρο. Μετά τον κ. Παυλίδη, ακολούθησε η τοποθέτηση του δημοτικού του συμβούλου, Γιώργου Γουλτίδη για το θέμα.


Γουλτίδης-Παυλίδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής