breaking news Νέο

Δ.Σ. Αλεξάνδρειας : Τα παράδοξα των...διαγωνισμών, δια στόματος Παναγιώτη Γκυρίνη!

Δ.Σ. Αλεξάνδρειας : Τα παράδοξα των...διαγωνισμών, δια στόματος Παναγιώτη Γκυρίνη!

Τον προϋπολογισμό του δήμου Αλεξάνδρειας για το 2022 κλήθηκε να ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας 13ης Δεκεμβρίου. Το σημαντικότερο ζήτημα που τέθηκε από πλευράς του δημάρχου, Παναγιώτη Γκυρίνη, η υποστελέχωση του προσωπικού, που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του δήμου.

«Το να λέω, να θέλω να υποδεικνύω, είναι πολύ εύκολο. Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε, για την υποστελέχωση.  Στηρίζουμε τους υπαλλήλους, βρίσκουμε τις λύσεις. Υπάρχουν τμήματα με έναν μόνο  υπάλληλο», τόνισε ο δήμαρχος.

Σημαντική και η τοποθέτησή του ότι ο δήμος Αλεξάνδρειας έχει το χαμηλότερο ποσοστό απευθείας αναθέσεων, επί θητείας του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι απευθείας αναθέσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, όταν δεν καταστρατηγείται. Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος αναφέρθηκε στους διαγωνισμούς, όπου το 70% των περιπτώσεών τους έχει θέμα με τους επιδόξους αναδόχους του.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προμήθεια κάδων ανακύκλωσης. Υπήρξαν τέτοιες κόντρες μεταξύ των αναδόχων στο διαγωνισμό, που θεωρώ ότι η ιστορία δεν θα τελειώσει ποτέ και η προμήθεια δεν θα πραγματοποιηθεί», είπε ο Παναγιώτης Γκυρίνης.

 Κλείνοντας τις ιστορίες «καθημερινής τρέλας» της δημόσιας διοίκησης, αναφέρθηκε σε έργο με ανάδοχο εργολάβο, που έδωσε έκπτωση 38% επί του προϋπολογισμού του έργου. «Ενώ λοιπόν διαφαίνονταν ότι θα το πάρει και ο δήμος θα είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο του διαγωνισμού σε άλλα έργα, προσέφυγε και δικαιώθηκε ο υποψήφιος ανάδοχος, που είχε δώσει τη μικρότερη έκπτωση, της τάξης του 5%».

Γνωστή επίσης η κομματική ταυτότητα του Παναγιώτη Γκυρίνη, που ανήκει στη ΝΔ. «Ως δήμαρχος Αλεξάνδρειας δεν ανήκω πουθενά. Ως Παναγιώτης Γκυρίνης ανήκω κάπου. Προσπαθώ για το καλό της διοίκησης και του τόπου μου», κατέληξε ο δήμαρχος, απαντώντας κατόπιν σε ερωτήσεις της μειοψηφίας για  ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της καθημερινότητας και των στόχων της δημοτικής του αρχής.

Αναφορικά με την ανακύκλωση στο δήμο του είπε ότι το αυτοκίνητο που τη μετέφερε, γυρνούσε πίσω, αφού το 60% των δέκα τόνων του ήταν...σκουπίδια. «Τέτοια ανακύκλωση δεν θέλω να έχουμε. Θα προχωρήσουμε σε «γωνιές Ανακύκλωσης», ώστε να σταματήσει το φαινόμενο», είπε, επισημαίνοντας την έλλειψη προσωπικού και στις υπηρεσίες της καθαριότητας.

Ο κ. Γκυρίνης αναφέρθηκε ακόμη στην προσπάθεια υπογειοποίησης των κάδων ανακύκλωσης και απορριμμάτων σε επίπεδο πόλης, αλλά το μεγάλο πρόβλημα της Αλεξάνδρειας είναι ο υδροφόρος ορίζοντας, που είναι πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα να είναι απαγορευτικό το κόστος κατασκευής του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής