breaking news Νέο

Θα γίνει το «γιατί» «διότι» - Γράφει ο Κακαφίκας Γιώργος

Θα γίνει το «γιατί» «διότι» - Γράφει ο Κακαφίκας Γιώργος

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνουν για να αποδείξουν πόσο ανίκανοι, αδίστακτοι και επικίνδυνοι είναι! Όλοι τους είναι σαν μια ορχήστρα που τα μέλη της δεν γνωρίζουν από μουσική και ο μαέστρος  ανίκανος να διευθύνει!! Τι μουσική μπορεί να παιχτεί! Και  έρχονται τα «πετσωμένα» Μ.Μ.Ε να προσπαθήσουν να σε πείσουν πόσο «εκστασιακά» παίζουν την… ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν!!! Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα!!  Στην πιο κρίσιμη πορεία της χώρας μας ,μας κυβερνούν «απίθανα» άτομα!! Ποια σοβαρή χώρα θα είχε υπουργό δικαιοσύνης γιατρό και υπουργό υγείας …δικηγόρο!! Και ποιόν; Τον  κ. Πλεύρη!

Έχουμε και πρωθυπουργό που  δεν «παίζεται»!! Το είπε πάλι στη Βουλή   «…δεν έχω καμία ένδειξη ότι οι ασθενείς εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη  θνητότητα απ` αυτούς που είναι εντός….» , «…θα εισηγηθώ στην επιστημονική επιτροπή η τρίτη  δόση του εμβολίου να γίνεται στους 4 μήνες…». Το θλιβερό δεν είναι μόνο ότι όταν έλεγε αυτά τα «τερατουργήματα» τον  χειροκροτούσαν οι βουλευτές ,αλλά η ανοχή της επιστημονικής κοινότητας, και προ πάντων των ειδικών που συμμετέχουν στις επιτροπές.  Συμφωνεί ο κ. Τσιόδρας και οι άλλοι λαλίστατοι στα τηλεπαράθυρα  καθηγητές;  Γιατί κανείς δεν «ανύψωσε» το ανάστημα του;; Ανέχεται τέτοια  προσβολή από τα χείλη του πιο επιρρεπή στις γκάφες πρωθυπουργού!!

Πόσο ψέμα, και  πόση διαστρέβλωση μπορεί ν` αντέξει αυτός ο τόπος. Τα χρησιμοποίησαν όλα για να ..πείσουν τον κόσμο ότι ζουν σε …μία άλλη χώρα! Μέχρι και τον γιο βιομήχανου από τα Γιάννενα επικαλέστηκε σαν δήθεν επιστροφή από το εξωτερικό για να μην χάσει …το τρένο της ανάπτυξης!! Και ο νέος ήρθε στο εργοστάσιο του πατέρα του!! Δεν ντρέπονται να εκστομίζουν τέτοιες «χοντράδες»; Δεν  έχουν την συναίσθηση ότι προσβάλουν εκατοντάδες χιλιάδες νέους που δεν έχουν αυτό το κληρονομικό προνόμιο για να μπορέσουν να  επιστρέψουν!!

Το εκρηκτικό μίγμα πανδημίας, ακρίβειας, ανεργίας, αυταρχισμού  που δημιουργήθηκε, παίρνει επικίνδυνες  διαστάσεις… Όσα ψέματα  και αν πούνε, όσο και τα «πετσωμένα» Μ.Μ.Ε να  προσπαθήσουν να αντιστρέψουν  την κατάσταση δεν μπορούν να ωραιοποιήσουν αυτό που ζει καθημερινά ο λαός. Τι θα του πει του άνεργου… ότι έχει δουλειά;  Ή τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, τους συνταξιούχους …ότι δεν ανέβηκε η ΔΕΗ, το πετρέλαιο  ή ότι οι τιμές στα  super market …μειώθηκαν;;  Όσο και να «μεγεθύνουν» τα στατιστικά, να παρουσιάζουν τους αριθμούς να «ευημερούν», ο λαός ζει τη  δική του σκληρή πραγματικότητα…

   Δεν έχει σημασία να επαναλαμβάνουμε την τραγικότητα της κατάστασης, όσο  η αναγκαιότητα να απαλλαγούμε  το συντομότερο από αυτήν. Η ευθύνη πέφτει  στο  ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΟΜΩΣ;; Όσο «πειραγμένες» και κατευθυνόμενες είναι οι δημοσκοπήσεις που υστερούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ έναντι της Ν.Δ. και η «περιρρέουσα» ατμόσφαιρα δεν δείχνει κλίμα ανατροπής. ΓΙΑΤΙ;; Σ` αυτό το γιατί πρέπει να βρεθεί το «διότι»!! Και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα το βάρος πέφτει στον πρόεδρο.  Eίναι μεγάλη η προσπάθεια που κάνει με τις περιοδείες στην επαρχία για την ενεργοποίηση του κόσμου. Τους καλεί  για την ένταξη τους. Ποιος όμως θα τους ανοίξει την πόρτα, ποιος θα τους υποδεχθεί;;  Δεν  γνωρίζει ότι τα «κλειδιά» τα κρατάει μία ομάδα που έρχεται από το χθες!!  Αυτό χρίστηκε διαχειρίστρια  με «κληρονομικό δικαίωμα»!! Σου λέει τόσα χρόνια με  το 3% διαχειριζόμασταν  την κατάσταση γιατί να μην την διαχειριστούμε και τώρα!! Να ‘ρθουν οι «άλλοι» όπως αποφάνθηκε  τοπικό στέλεχος να μας πάρουν το «μαγαζί»!!! Τα πράγματα  εξελίσσονται  άσχημα και θα χρησιμοποιηθεί  κάθε μέσον για να διατηρηθεί το «καθεστώς». Εδώ συγκάλεσαν ολόκληρο όργανο  για να συζητήσουν γιατί  έχασε την έδρα η βουλευτής και την κέρδισε νόμιμα ο δεύτερος στην κατάταξη μετά την ένσταση που είχε καταθέσει!! Μόνο εκδήλωση διαμαρτυρίας στον..Άρειο Πάγο δεν οργάνωσαν!!  Τι συμπέρασμα να βγάλεις!! Τους ενδιαφέρει  η διεύρυνση ή η διατήρηση του στάτους!!

 Και προβεβλημένα στελέχη που συμμετέχουν στα ανώτερα κομματικά όργανα δεν εκπέμπουν καθαρό «σήμα». Θολώνουν το τοπίο  με τις προσεγγίσεις τους. Δημιουργούν σύγχυση, προκαλούν ερωτηματικά κατά πόσο ενιαία είναι η έκφραση και η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ!! Στην εφ.συν. στις 4/12 όταν ο ένας μιλούσε για αμφίπλευρη διεύρυνση πολιτικά, πολύπλευρη κοινωνικά ….συσπείρωση ανθρώπων από τη ριζοσπαστική αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο και ο άλλος  με αριστερό ριζοσπαστισμό θα κερδίσουμε τις εκλογές…. δεύτερη φορά αριστερά καλύτερη από την πρώτη….!! Και ρωτάω ήρεμα  είναι στο ίδιο κόμμα, συμμετέχουν στο ίδιο ανώτερο κομματικό όργανο  όταν εκφράζουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις δημόσια;;  Εκπέμπουν το ίδιο σήμα προς την κοινωνία, διαπαιδαγωγούν  στην ίδια κατεύθυνση τα μέλη!! Δεν θα σχολιάσω την δεύτερη φορά αριστερά ακόμα καλλίτερη, αφού δεν γνωρίζω ποια ήταν η πρώτη!!!Μήπως ο αναγκαστικός επώδυνος  συμβιβασμός, η υπογραφή του τρίτου μνημονίου  και η υλοποίηση του την «βαπτίζουμε» αριστερά; Ή κάποια θετικά μέτρα που πάρθηκαν σ` αυτές τις δύσκολες συνθήκες τα θεωρούμε αριστερή πολιτική!!! ’Η τις διαθέσεις μας τις μετουσιώνουμε σε αριστερή πολιτική!

 Και «καπάκι» έρχεται και η  τοποθέτηση του Ξανθού σε τηλεοπτικό σταθμό  για την σοβαρή καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ  για τις VIP ΜΕΘ;;  Είναι τοποθέτηση  του υπεύθυνου τομέα υγείας «…δεν το πιστεύω να συμβαίνει αυτό……», και να τρίβουν τα χέρια  τα τρολ της Ν.Δ;;  Τον Γιαννάκο τον κρίνει  για την συνδικαλιστική του δράση όταν ήταν υπουργός ή για τις νέες καταγγελίες που κάνει και παίρνει την ευθύνη των όσων λέει. Δεν ξεχνιέται και το αμίμητο  που είχε πει τον Μάρτη του 2020 «…και εμείς τον Τσιόδρα θα είχαμε υπεύθυνο..», και είδαμε τι ρόλο έπαιξε για να στηρίξει, όχι την επιδημιολογική αντιμετώπιση, αλλά την κυβερνητική πολιτική .Αυτός μπορεί να σταθεί υπεύθυνος του τομέα υγείας και ενδεχόμενα μελλοντικά υπουργός;;;

 Πλησιάζοντας προς το συνέδριο θα ενταθούν αυτές οι αντιθέσεις και αν δεν «ξεκαθαριστεί» το τοπίο μέχρι την έναρξη του φοβάμαι μόνο εποικοδομητικό και ενωτικό δεν θα είναι.  Οι ομάδες, οι φράξιες ανασυντάσσονται και μάλιστα όπως διαβάζουμε δημιουργούνται και νέες. ΓΙΑΤΙ!!! Σ` αυτό θα επανέλθουμε.

 Και  η διεύρυνση δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν νοείται  να «βλέπουν» φως κάποιοι να μπαίνουν, και να καταλαμβάνουν ηγετικές θέσεις. Πρέπει να υπάρχουν κάποια κριτήρια, να παίρνετε υπ` όψιν το παρελθόν του καθένα και η πορεία του .Είχαμε την περίπτωση μέλους της διευρυμένης Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ να τάσσεται στο πλευρό του…. ΓΑΠ!!! Στο …καλό…!! Και η αθλιότητα του χτύπησε «ταβάνι» όταν …  απόδωσε το κράξιμο σε «δάκτυλο» του τοπικού βουλευτή !!!Σηκώνεις τα χέρια και ζητάς την  παρέμβαση της ..επιστήμης!! Θέλει μεγάλη προσοχή, μήπως προκύψουν στο μέλλον νέοι Χρυσόγονοι και Κοντονήδες!!!

  Πρόεδρε, πιστεύω να συνειδητοποίησες πως είσαι καπετάνιος σ` ένα καράβι  που δεν τραβάνε όλοι κουπί στην ίδια κατεύθυνση. Ο καθένας τραβάει όποτε θέλει και προς τα που το θέλει!  Έτσι δεν μπορεί να υπάρχει πλήρωμα – κόμμα-!!Προσπάθησε να το πας σε ήρεμο λιμάνι  -εκλογές -, και μετά με οτιδήποτε καιρό απευθύνσου σ` αυτούς που σε πιστεύουν ανυστερόβουλα, σε εμπιστεύονται και  είναι διατεθειμένοι  να παλέψουν για να πάνε το καράβι σε πελαγίσια νερά, με σταθερή πορεία ακόμα  και στις μεγάλες φουρτούνες ..

   Κακαφίκας Γιώργος

   Βέροια


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής