breaking news Νέο

Ομιλία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άγγελου Τόλκα στη Βουλή για την καταψήφιση του Προϋπολογισμού του 2022

Ομιλία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άγγελου Τόλκα στη Βουλή για την καταψήφιση του Προϋπολογισμού του 2022

Συνολική κριτική στην κυβερνητική πολιτική άσκησε ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας μέσα από την ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2022.

Αναφέρθηκε στα ηθικά και πολιτικά ζητήματα που γεννούν τα ψεύδη του Πρωθυπουργού που αφορούν τις ζωές χιλιάδων πολιτών όπως αποδείχτηκε με την έκθεση Τσιόδρα για την πανδημία και τις ΜΕΘ.

Εξαπέλυσε επίθεση κατά των βουλευτών της ΝΔ στην Ημαθία κατηγορώντας τους ότι ήταν υποκριτική η στάση τους μπροστά στα αρνητικά δεδομένα του νομού. Αλλά και κατά της κυβέρνησης για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, την επιβάρυνση της οικονομίας, την κατάρρευση του ΕΣΥ που είναι ένα σπιράλ εξελίξεων και αρνητικής πρωτιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδική αναφορά έκανε στην ακρίβεια η οποία συνεχώς επιδεινώνεται, θα γίνει αλματώδης από Ιανουάριο και η κυβέρνηση αδιαφορεί. Αυτή η ακρίβεια αλλά και η αδυναμία στο πορτοφόλι του καταναλωτή, όπως ανέφερε ο Άγγελος Τόλκας, έχει οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση την αγορά και την κατανάλωση.  

Κατήγγειλε ότι στην Ημαθία οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με δυσοίωνο μέλλον. Ότι δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο, ούτε μια παρέμβαση αναπτυξιακή 2,5 ολόκληρα χρόνια  για να αναστρέψει την πορεία εγκατάλειψης και φτώχειας κι επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη για τα ψέματά του για τα 10,7 εκατομμύρια Ευρώ για το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια.

Ο Άγγελος Τόλκας δήλωσε στην ομιλία του χαρακτηριστικά:

«Συμμετέχετε στον πυρήνα της συντηρητικής Ευρώπης που έβαλε την υγεία στο ζύγι με την οικονομία και έχασε και στα δύο. Όπως παλιότερα είχε βάλει την στήριξη της ελληνικής οικονομίας στο ζύγι με την δημοσιονομική τιμωρητική πειθαρχία και είχε ολέθρια αποτελέσματα.

Εσείς θέλετε ένα κράτος που θα μοιράζει πόρους και πλούτο σε όσους είχατε έως σήμερα συνηθίσει να το κάνετε. Εμείς θέλουμε έναν προϋπολογισμό που θα σταματήσει την πορεία της χώρας προς μια νέα χρεοκοπία.

Θέλετε μια χώρα λάφυρο στα χέρια πλούσιων και ολιγαρχών πολιτικών σας φίλων. Εμείς μιλάμε για μια νέα ημέρα για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού με ανατροπή όσων μας έφεραν εδώ».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής