breaking news Νέο

Aπ. Βεσυρόπουλος : «Συνεχίζονται οι μειώσεις φόρων και τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας και στον προϋπολογισμό του 2022»

Aπ. Βεσυρόπουλος : «Συνεχίζονται οι μειώσεις φόρων και τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας και στον προϋπολογισμό του 2022»

«Όσο και να ψάξει κανείς στον προϋπολογισμό του 2022 αλλά και στους δύο προηγούμενους που κατατέθηκαν από την κυβέρνησή μας δεν θα βρει ούτε ένα νέο φόρο. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να αποδεχθεί το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει, κάθε χρόνο, να μειώνει φόρους», τόνισε στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Επισήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση που είχε επενδύσει στην καταστροφολογία, βλέπει όλες τις εκτιμήσεις της να διαψεύδονται αφού:

  • Αμφισβητούσε την πρόβλεψη για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2021 και διαψεύστηκε.

 

  • Υπερεκτιμούσε το ποσοστό της ύφεσης για το 2020, το ανέβαζε σε διψήφιο ποσοστό και διαψεύστηκε.

 

  • Είχε προβλέψει νέα μνημόνια και αύξηση των φόρων και διαψεύστηκε.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό του 2022 περιλαμβάνονται και νέες μειώσεις φόρων, όπως:

  • Η νέα μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 24% στο 22%  σε μόνιμη βάση.

 

  • Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες.

 

  • Η μείωση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 100% στο 80% σε μόνιμη βάση.

 

  • Η επέκταση της απαλλαγής από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και για το 2022 για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους αγρότες.

 

  • Η επαναφορά στο 55% από 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για επιχειρηματική δραστηριότητα, για τα φυσικά πρόσωπα, σε μόνιμη βάση, από το φορολογικό έτος 2020.

 

  • Η παράταση της ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο, στις μεταφορές, στον καφέ, στα μη αλκοολούχα ποτά και στα εισιτήρια των κινηματογράφων μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

 

  • Η παράταση της μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13%  στα γυμναστήρια, στα κολυμβητήρια και σε όσες σχολές χορού δεν απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ, καθώς και η μετάταξη του συντελεστή ΦΠΑ για τις ζωοτροφές στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% και μάλιστα σε μόνιμη βάση.

 

  • Η μείωση του  τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και του τέλους καρτοκινητής τηλεφωνίας στο 10%, από 12% έως 20% που ήταν μέχρι σήμερα ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού και η κατάργηση των συγκεκριμένων τελών για τους νέους έως 29 ετών.

 

  • Η παράταση της αναστολής του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης που αντιπροσωπεύει το 10% του συνολικού λογαριασμού, έως τον Ιούνιο του 2022.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, που είναι παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς επίσης και στον διπλασιασμό του ποσού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τον μήνα Δεκέμβριο, στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης στους αγρότες, στο πρόσθετο ειδικό βοήθημα για τα άτομα με αναπηρία αλλά και στην πρόσθετη οικονομική ενίσχυση σε 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή, ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, τόνισε ότι το περιεχόμενο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2022 επιβεβαιώνει την ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης και της κοινωνίας να προχωρήσουν μπροστά.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής