breaking news Νέο

Πρόταση χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο για παρεμβάσεις σε 7 παιδικές χαρές του Δήμου Βέροιας

Πρόταση χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο για παρεμβάσεις σε 7 παιδικές χαρές του Δήμου Βέροιας

Πέρα από τη λειτουργία Αιολικού Πάρκου στο Βέρμιο, με το σχέδιο της μελέτης της εταιρίας να προβλέπει την τοποθέτηση 155 Ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 465MW, θέμα στο οποίο και αφιερώθηκε ο κατ' εξοχήν χρόνος συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Τετάρτη, το σώμα απασχολήθηκε στο ξεκίνημα της διαδικασίας και με ένα άλλο θέμα. Το οποίο είχε να κάνει με την έγκριση ή μη υποβολής πρότασης της πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση εξοπλισμού Παιδικών χαρών Δήμου Βέροιας» για χρηματοδότηση στον άξονα 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2017» του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου, έγκριση μελέτης της Προμήθειας «Αναβάθμιση εξοπλισμού παιδικών χαρών Δήμου Βέροιας, διενέργεια της  προμήθειας», «Αναβάθμιση εξοπλισμού Παιδικών Χαρών Δήμου Βέροιας», δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κάλυψη του επιπλέον ποσού από ιδίους πόρους εφόσον απαιτηθεί και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της αίτησης και του τεχνικού δελτίου αυτής.

Έτσι, σε συνέχεια της παραπάνω σχετικής πρόσκλησης του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ (το οποίο – προς ενημέρωση – έχει διοίκηση, η οποία διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση και διαχειρίζεται χρήματα των Δήμων), η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας συνέταξε τις τεχνικές προδιαγραφές της Προμήθειας «Αναβάθμιση εξοπλισμού Παιδικών Χαρών Δήμου Βέροιας», προϋπολογισμού 259.060,80 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Σύμφωνα με αυτές, προβλέπονται παρεμβάσεις στις ακόλουθες επτά (7) παιδικές χαρές του Δήμου Βέροιας:

1.Στην παιδική χαρά της Τ.Κ. Κουμαριάς, ΔΕ Βέροιας, ΟΤ.22, συνολικής έκτασης 505 m².

2.Στην παιδική χαρά της Τ.Κ. Ράχης, ΔΕ Βέροιας, ΟΤ 28, συνολικής έκτασης 6.812  m².

3. Στην παιδική χαρά της Τ.Κ. Διαβατού, ΔΕ Απ. Παύλου, ΟΤΕ, συνολικής έκτασης 1.150  m².

4. Στην παιδική χαρά της Τ.Κ. Πατρίδας, ΔΕ Δοβρά, αρ. Τεμ. 277, συνολικής έκτασης 1.320  m².

5. Στην παιδική χαρά της Τ.Κ. Τριλόφου, ΔΕ Δοβρά, Ο.Τ. 11, συνολικής έκτασης 915  m².

6. Στην παιδική χαρά της Τ.Κ. Παλατιτσίων ΔΕ Βεργίνας, αρ. Τεμ. 23, σε χώρο εμβαδού 300  m².

7. Στην παιδική χαρά της Τ.Κ. Λυκογιάννης (παλαιά Λυκογιάννη), ΔΕ Απ. Παύλου, αρ. τεμ. 49, συνολικής έκτασης 912  m².

Στόχος των παρεμβάσεων αποτελεί η ανάπλαση των παιδότοπων, μέσω ενός ισορροπημένου, βιώσιμου και αειφορικού σχεδιασμού, η οποία θα συμβάλει κατά το μέγιστο στην αξιοποίηση, αναζωογόνηση, αναβάθμισης της περιοχής και θα αποτελέσει πόλο έλξης και συνάθροισης, ξεκούρασης, αναψυχής για τα παιδιά, τους μεγάλους, τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες κάθε ηλικίας. Η ανάπλασή τους θα αποτελέσει πηγή ζωής, αποδίδοντας στο χώρο αισθητική αναβάθμιση και λειτουργικότητα, με κύριο γνώμονα την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων, σωματικών και πνευματικών, για παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Μάλιστα, μετά την παρέμβαση οι κοινόχρηστοι χώροι των εν λόγω παιδικών χαρών θα αναβαθμιστούν και θα παραδοθούν ολοκληρωμένοι, με τον προδιαγραφόμενο εξοπλισμό πλήρως τοποθετημένο και έτοιμο για λειτουργία. Στην υπηρεσία θα παραδοθούν οι απαιτούμενες πιστοποιήσεις ΕΝ 1176: 2008 και ΕΝ 1177:2008, τα βιβλία συντηρήσεων εγχειρίδιο περιοδικής συντήρησης, καθώς και οποιοδήποτε επιπλέον έγγραφο ή άλλο πιστοποιητικό απαιτείται από τη νομοθεσία, προκειμένου ο Δήμος να πιστοποιήσει τη λειτουργία κάθε μιας από αυτές.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, έγινε αποδεκτή από το σώμα (σύμφωνος στάθηκε με το πρώτο σκέλος της διατύπωσης του θέματος, όχι όμως με τα υπόλοιπα δύο, ο κ. Μελιόπουλος) η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Μέτρο 2.2. «Δημιουργία ή αναβάθμιση Παιδότοπων» του άξονα 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2017» του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου με τίτλο «Αναβάθμιση εξοπλισμού παιδικών χαρών Δήμου Βέροιας», προϋπολογισμού 259.060,80 €.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής