breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Το απόλυτο στην έδρα της

ΒΕΡΟΙΑ: Το απόλυτο στην έδρα της

Πραγματοποιώντας μια ακόμη αξιόπιστη εμφάνιση η ΒΕΡΟΙΑ, νίκησε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, τον Πανσερραϊκό με 3-0 και παρέμεινε στο κυνήγι της πρώτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα του Βορείου Ομίλου της Super League 2, μια θέση που θα της δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσει στη συνέχεια την άνοδό της στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας, που είναι και ο μεγάλος στόχος από την ημέρα της επανεκκίνησής της.

Πέντε αγώνες, ισάριθμες νίκες και με συντελεστή τερμάτων 13 υπέρ και μόλις ένα κατά και αξιόπιστες εμφανίσεις, η ΒΕΡΟΙΑ δείχνει άτρωτη μέχρι στιγμής στην έδρα της, το Δημοτικό Στάδιο της πόλης και αυτό που χρειάζεται, κατά την άποψη μας, να βελτιώσει, για να γίνει το απόλυτο αφεντικό του ομίλου της, είναι οι επιδόσεις της στα εκτός έδρας παιχνίδια, στα οποία μπορεί να παραμένει αήτητη, έχει πετύχει όμως μόλις μία νίκη σε τέσσερις αγώνες (τα υπόλοιπα τρία έληξαν ισόπαλα).

Το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, με αντίπαλο τον παλιό της γνώριμο Πανσερραϊκό, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και χαρακτηριστικά αξιόλογης ομάδας, συνέχισε τις υψηλές της πτήσεις στα εντός έδρας παιχνίδια, κερδίζοντας στο τέλος τον αντίπαλό της με καθαρό σκορ (3-0), που μπορεί να μην ήρθε τόσο εύκολα, όσο αφήνει να φανεί το μέγεθός του, είναι όμως απόλυτα δίκαιο.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι αν η ομάδα των Σερρών αξιοποιούσε την μεγάλη ευκαιρία που είχε στο 12', όταν ο Παπαβασιλείου βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Βελλίδη (πλάσαρε ελάχιστα άουτ) και έπαιρνε το προβάδισμα στο σκορ, το παιχνίδι μπορεί να είχε διαφορετική εξέλιξη. Ομως οι ευκαιρίες σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα δεν μετουσιώνονται όλες σε γκολ και πολλές φορές αφυπνίζουν τον αντίπαλο. Αυτό ακριβώς συνέβη και το περασμένο Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο με τη ΒΕΡΟΙΑ. Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Πανσερραϊκού στο 12' αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές της, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και δεν άργησαν να φθάσουν στο γκολ.

Ήταν στο 17ο λεπτό του αγώνα, πέντε μόλις λεπτά μετά τη χαμένη ευκαιρία των φιλοξενουμένων και ο Πόζογλου μέσα στην περιοχή του Πανσερραϊκού συνεργάστηκε άψογα, με τον Μπουκουβάλα, πήρε την μπάλα, απέφυγε έναν αντίπαλο και πάνω από τη γραμμή σχεδόν του κόρνερ και το ύψος της μικρής περιοχής, την «έσπασε» σε ένα σημείο που «καραδοκούσαν» δύο συμπαίκτες του. Αυτή βρήκε τα πόδια αμυντικού του Πανσερραϊκού, που είχε σπεύσει να μαρκάρει τον Πόζογλου, άλλαξε πορεία, ξεγέλασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, τον Κατσικά, που είχε κινηθεί προς την αρχική πορεία της, κύλησε πάνω στην γραμμή του τέρματος με κατεύθυνση τα δίχτυα, για να έρθει να την σπρώξει πιο βαθιά στην εστία ο Πασάς. Ο πίνακας του γηπέδου, που δυστυχώς του Δημοτικού Σταδίου της πόλης μας δεν λειτουργεί έγραψε: ΒΕΡΟΙΑ - Πανσερραϊκός 1-0. Το ποιός πέτυχε το γκολ, ο Πόζογλου ή ο Πασάς, ενδιαφέρει την στατιστική, όχι όμως και τους φιλάθλους.

Το γκολ έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα στα επόμενα δέκα λεπτά να φθάσουν δύο φορές κοντα σε ένα δεύτερο τέρμα. Στο 20' συγκεκριμένα ο Μούργος έκανε το σουτ από πλάγια θέση, με την μπάλα να βρίσκει αντίπαλο και να στρώνεται στον Γιακουμάκη που βρίσκοντας στο ύψος του πέναλτι, με τον επιθετικό όμως της ΒΕΡΟΙΑΣ να μην βρίσκει στόχο και πέντε λεπτά αργότερα η σειρά του Πόζογλου να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση για γκολ, όμως και το δικό του σουτ δεν ανησύχησε τον Κατσικά, καθώς κατέληξε άουτ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά πριν και οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να αντιδράσει «μέτρησε» δύο τελικές από καλή θέση για γκολ με τον Κανίς στο 36' και στο 43', που δεν βρήκαν όμως εστία.

Όπως στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους έτσι και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτα στο γήπεδο και είχαν την πρώτη καλή στιγμή για γκολ, με τον Κανίς και πάλι να σουτάρει δίχως όμως να βρίσκει στόχο.

Στο 59' ο Πανσερραϊκός βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση με τον Παπαβασιλείου να βγαίνει απέναντι από τον Βελλίδη, σε πλάγια όμως θέση και να προσπαθεί να τον «κρεμάσει» και τον τερματοφύλακα της ΒΕΡΟΙΑΣ να μπλοκάρει την μπάλα εύκολα.

Η είσοδος του Παπαχρήστου στο παιχνίδι, στην θέση του Πόζογλου στο 63' και η μετατόπιση του Πεταυράκη στο κέντρο της άμυνας (η ΒΕΡΟΙΑ από το σημείο εκείνο έπαιξε με τρία στόπερ Μαραγκός - Σκόνδρας - Πεταυράκης), άλλαξε τους συσχετισμούς μεταξύ των δύο ομάδων, με τη ΒΕΡΟΙΑ να κλειδώνει την άμυνά της, ενώ έγινε και ιδιαίτερα απειλητική στις αντεπιθέσεις της.

Έτσι ήρθαν και τα επόμενα δύο τέρματα, ενώ στο 66' είχε και σουτ του Πασά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πανσερραϊκού.

Στο 70' συγκεριμένα ο Γιακουμάκης έβγαλε την παράλληλη συρτή σέντρα από δεξιά, οι αμυντικοί του Πανσερραϊκού δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Γαβριηλίδης στον οποίο κατέληξε η μπάλα, μέσα από την περιοχή  με πλασέ έκανε το 2-0 και στο 84' ο Μπουκουβάλας εκτέλεσε φάουλ με τον προωθημένο Σκόνδρα, με γυριστή κεφαλιά να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Τσιμεντερίδης από την ΕΠΣ Κοζάνης που δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, όπως σωστές υποδείξεις είχαν και οι συμπατριώτες του Πραχάλης και Μπαλιάκας.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (86' Δημόπουλος), Μαραγκός, Σκόνδρας, Οικονόμου (86' Ορφανίδης), Γαβριηλίδης, Πόζογλου (63' Παπαχρήστος), Μούργος (81' Ράμος), Πασάς, Γιακουμάκης (81' Φοφανά).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ: Κατσικάς, Γιανναράκης, Κουκόλης, Φουάσης, Ζέρης, Μαρκιόνι, Κρητικός (74' Μέσι), Εππάς, Ανάκογλου (74' Τσιμίκας), Κανίς, Παπαβασιλείου (60' Κόνσι).

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΕΡΟΙΑ - Πανσερραϊκός    3-0

Καλαμαριά - Ολυμπιακός Β.        0-0

Καρδίτσα - Απόλλων Λ.      1-0

Πιερικός - Λάρισα      0-0

Ξάνθη - Τρίκαλα         5-0

Θεσπρωτός - ΠΑΟΚ Β'       1-1

Καβάλα - Ολυμπιακός Βόλου      0-5

Αριδαία - Νίκη Βόλου          (δ.δ.)

Ρεπό: Ηρακλής


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής