breaking news Νέο

«Καμπανάκι» για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων…

«Καμπανάκι» για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων…

Toν κώδωνα του κινδύνου, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Δημοτικά Σχολεία, κρούουν οι αναπληρωτές δάσκαλοι. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) συνέλεξε αριθμητικά στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας, τη ΔΟΕ και την ΕΛ.ΣΤΑΤ, που ρίχνουν φως στις αρνητικές συνέπειες της κρίσης στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με αυτά, τα τελευταία έξι χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 6.372 δάσκαλοι, ενώ την ίδια χρονική περίοδο διορίστηκαν συνολικά 67 μόνιμοι δάσκαλοι, 50 το 2011 και 17 το 2013. Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Φερφυρής, σε επιστολή του προς τον Κώστα Γαβρόγλου, το συνολικό μισθολογικό κόστος ενός αναπληρωτή δασκάλου είναι μεγαλύτερο από αυτό του πρωτοδιόριστου, καθώς ο μισθός των νεοδιοριζομένου μόνιμου εκπαιδευτικού ετησίως ανέρχεται περίπου στα 8.800 ευρώ, ενώ κάθε αναπληρωτής κοστίζει συνολικά 11.000 ευρώ (9.500 ευρώ για τη σύμβαση και άλλα 1.500 ευρώ ταμείο ανεργίας).

Βέβαια, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ο μόνιμος εκπαιδευτικός προσλαμβάνεται με εκτίμηση μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους σε ορίζοντα 35ετίας και όχι όπως ο αναπληρωτής, που καλύπτει έκτακτες ανάγκες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής