breaking news Νέο

Α.Σ.Γ. Βέροιας: «Δεν πτοούμαστε ούτε από τις δικαστικές αποφάσεις, ούτε «μασάμε» ψεύδη και εμπαιγμούς. Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε»

Α.Σ.Γ. Βέροιας: «Δεν πτοούμαστε ούτε από τις δικαστικές αποφάσεις, ούτε «μασάμε» ψεύδη και εμπαιγμούς. Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε»

Μπροστά σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι αγρότες της χώρας! Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας έχει προγραμματισθεί σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής μπλόκων αγροτών, στην οποία και θα αποφασισθεί το πως θα εξελιχθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών από δω και πέρα.

«Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», τόνισε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, ένα 24ωρο μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας να επιβάλει στον ίδιο και σε άλλα δύο μέλη της διοίκησης του συλλόγου, Θόδωρο Παπακωνσταντίνου (Γραμματέα) και Γιάννη Βράνα (Αντιπρόεδρο), ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή, για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, στις κινητοποιήσεις που είχαν λάβει χώρα στον κόμβο της Κουλούρας, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

 

Μετά τη δικαστική αυτή απόφαση, ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση :

«Με μια καθαρά πολιτική απόφαση καταδικάστηκαν χθeς οι τρεις του προεδρείου του Αγροτικού Συλλόγου μας (Χαλκίδης Αναστάσιος, Βράνας Γιάννης, Παπακωνσταντίνου Θοδωρής) για τους αγώνες των αγροτών το χειμώνα του 2017. Η απόφαση αυτή έρχεται εν όψει των νέων κινητοποιήσεων και σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής ανέχειας  των αγροτών.

Έρχεται σε μια περίοδο πλήρους εμπαιγμού των αγροτών από μια κυβέρνηση και έναν υπουργό Γεωργίας, ο οποίος με μεγάλη ευκολία υπόσχεται το καλοκαίρι τα αυτονόητα (αποζημιώσεις βροχόπτωσης)  και το χειμώνα τα ξεχνά, αφού έχει προηγηθεί ένα μεγάλο διάστημα σχετικού «μασάζ της νοημοσύνης μας». Ένα διάστημα που με φήμες και διαδώσεις περί επικείμενης αποζημίωσης κατάφεραν να κρατήσουν τους αγρότες σε «ομηρία». Από μια κυβέρνηση και έναν υπουργό, ο οποίος δεν δέχεται να συναντήσει τους αγρότες «μη έχοντας τίποτε να τους πει», καταδεικνύοντας έτσι πως δεν του καίγεται καρφί για τις επιπτώσεις του «εμπάργκο» και την κατάρρευση τιμών και παραγωγών.

Έρχεται σε μια περίοδο που οι δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις (φορολογία, ασφάλεια. έκτακτοι φόροι άμεσοι και έμμεσοι πολλαπλασιάζονται  (θυμηθείτε τους αγώνες μας πριν λίγα χρόνια για τη μη καθιέρωση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια ) και δείτε τι γίνεται σήμερα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές του ροδακίνου έχουν γονατίσει και τα πιο εύρωστα αγροτικά νοικοκυριά.

Μέσα σε όλα αυτό το κλίμα ο ΥΠΑΑΤ κ. Αποστόλου βγαίνει στα ΜΜΕ περιχαρής δηλώνοντας ότι οι εξαγωγές μας παρουσιάζουν άνοδο. Εννοεί προφανώς τις εξαγωγές των μηδενικών τιμών για τους παραγωγούς.

Κρατά ερμητικά κλειστή την πόρτα του υπουργείου του για τους αγρότες του μόχθου και την ανοίγει «επιλεκτικά» εκεί όπου νομίζει (ο κατά τα άλλα υπουργός των ανοικτών θυρών)

Εμείς οι αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας και οι άλλοι συνάδελφοι μας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Συλλόγων, Ομοσπονδιών και των Μπλόκων  δηλώνουμε απερίφραστα  ότι δεν πτοούμαστε ούτε από τις δικαστικές αποφάσεις, ούτε «μασάμε» ψεύδη και εμπαιγμούς. 

Το δίκιο του αγώνα μας μας ενώνει και μας δυναμώνει.

Η μάχη για την επιβίωση θα είναι η μητέρα των μαχών.

Συνεχίζουμε.

Θα νικήσουμε.»

 

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι οι τρεις αγρότες συνδικαλιστές κατά τη διάρκεια της προχθεσινής δίκης είχαν στο πλευρό τους και αγρότες μέλη των αγροτικών συλλόγων Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και «Ενότητα» από το μπλόκο Γυψοχωρίου Πέλλας (φωτό), οι οποίοι με δηλώσεις τους έκριναν απαράδεκτη την απόφαση του δικαστηρίου, φροντίζοντας συνάμα να στείλουν και... μήνυμα πως «τέτοιες αποφάσεις δεν μας φοβίζουν. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και θα νικήσουμε».

Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί πως στο πλευρό των τριών καταδικασμένων αγροτών βρέθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, όσο και ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, ενώ τη συμπαράστασή του προς αυτούς εξέφρασε και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας Θεόδωρος Κακαγιάννης.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής