breaking news Νέο

Χαρά Αξούριστου : «Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς το υπουργείο και την κυβέρνηση για το τι πιστεύουν οι εκπαιδευτικοί»

Χαρά Αξούριστου : «Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ  ήταν ένα ηχηρό μήνυμα  προς το υπουργείο και την κυβέρνηση για το τι πιστεύουν οι εκπαιδευτικοί»

Τηλεφωνική συνέντευξη παραχώρησε χθες Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, η απερχόμενη πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας, Χαρά Αξούριστου, στο Ράδιο Αιχμή-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια Σταράτα» με το δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα.

Απαντώντας στο ερώτημα γατί έγιναν εκλογές (16/12) εν μέσω πανδημίας, τόνισε : «Κανονικά κάνουμε εκλογές κάθε χρόνο. Δεν έγινε πέρσι λόγω καραντίνας. Τώρα το Δ.Σ της ΕΛΜΕ είχε πάρει δύο παρατάσεις της θητείας του, ενώ δεν θα έπρεπε. Μάλιστα μετά το Δεκέμβρη του 2021 δεν θα υπήρχε τίποτε. Και με το ζόρι μας έδωσαν τη δεύτερη παράταση, γιατί π.χ είχαν κλείσει οι τραπεζικοί λογαριασμοί, δεν μπορούσε να λειτουργήσει τίποτε. Εξάλλου είναι λογικό δύο χρόνια μετά, ο κλάδος να έχει άλλη άποψη για τα πολιτικά πράγματα και θα πρέπει να αποφασίσει ξανά ποιος θέλει να ηγείται του σωματείου. Ήταν για εμάς απαραίτητο να γίνουν εκλογές και μάλιστα δια ζώσης».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που η εκλογοαπολογιστική συνέλευση και η εκλογή διαδικασία έγιναν χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα συνδικαλιστικής εκπαιδευτικής άδειας, υπογράμμισε : «Είχαμε ζητήσει εδώ και ένα μήνα, όπως ζητούσαμε κάθε φορά, να μας δοθεί συνδικαλιστική άδεια εκείνη την ημέρα, ώστε το πρωί να γίνει η Γ.Σ και στη συνέχεια, όπως πάντα, να προχωρήσουμε σε εκλογές. Αυτή τη φορά λόγω του Νόμου Χατζηδάκη, που τέθηκε σε εφαρμογή, δεν μας δόθηκε ουσιαστικά απάντηση από τη Β/θμια -και η απάντηση ήταν πως στο αίτημά σας να σας δώσουμε συνδικαλιστική άδεια, σας απαντούμε ότι περιμένουμε απάντηση από το υπουργείο και την απάντηση αυτή ακόμη την περιμένουμε».

Απαντώντας στο ζήτημα της μειωμένης συμμετοχής στις εκλογές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και τις αιτίες γι’ αυτό, σημείωσε : «Τα 420 άτομα σε σχέση με τα 800, όταν ήμασταν «στα καλά μας» που θα λέγαμε, για μένα είναι πολύ καλή συμμετοχή κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η πρώτη αιτία ήταν ότι δεν δόθηκε συνδικαλιστική άδεια. Έτσι έχουμε νέα ήθη στον κλάδο. Είχαμε μάθει οι εκπαιδευτικοί να πηγαίνουμε στη Γ.Σ, να συζητάμε και στη συνέχεια να πηγαίνουμε να ψηφίζουμε. Πολλοί εκπαιδευτικοί το πήραν ως μία ακόμη μέρα στο σχολείο. Το δεύτερο, ότι δύο χρόνια τώρα εν έσω πανδημίας το σωματείο έχει παροπλιστεί πολιτικά, δεν μας δίνονται οι δυνατότητες για Γ.Σ, για επαφές, για να πηγαίνουμε στα σχολεία, αυτό είναι φυσικό να έχει επηρεάσει τον κλάδο. Τρίτο, μου το έχουν πει και εμένα, συνάδελφοι φοβήθηκαν τον κορωνοϊό και δεν ήλθαν.  Το βασικό όμως ο Νόμος Χατζηδάκη και η συνδικαλιστική άδεια που δεν δόθηκε και με αυτόν ξεκινούν νέες συνήθειες στον κλάδο και γενικότερα».

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και την εκλογική συντριβή της ΔΑΚΕ (παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ», τόνισε : « Το λένε τα ίδια τα αποτελέσματα. Και όπου έχουν γίνει εκλογές στη χώρα, παρόμοια είναι η εικόνα. Ήταν ένα ηχηρό μήνυμα  προς το υπουργείο και την κυβέρνηση για το τι πιστεύουν οι εκπαιδευτικοί».

Και κατέληξε : «Σαν κλάδος, όσοι βρισκόμαστε μπροστά και αγωνιζόμαστε, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, όσο δε αφορά την ομάδα-παράταξη που ανήκω, πήραμε δύναμη,, γιατί μας δείχνουν οι συνάδελφοι ότι ακούσανε ότι τους είπαμε και ότι θέλουν ένα σωματείο, που να μπαίνει μπροστά και να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Και το έδειξαν και με την ψήφο τους. Έχω ελπίδα, για το αύριο, για το μέλλον. Πήραμε όλοι δύναμη από αυτές τις εκλογές». 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής